PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 18 I 19 DE MARÇ- TARDES DE TRONADES I RIUS I EMBASSAMENTS PLENS!

Tot i que ens sembla que no, portem una ratxa humida molt destacable des de la tardor al Pirineu, amb llargs episodis sense precipitacions però quan arriben, descarreguen i de quina manera! Conseqüència, embassaments ja plens abans de l’arribada del desglaç de final de primavera!

Després del temporal de pluja i neu d’ahir, ens arriben jornades clàssiques de primavera, amb ruixats i tronades de tarda! Després, atents a la possible arribada d’aires freds.. 

Us expliquem tot a continuació:

Dimarts 17 de març: La borrasca durant la matinada marxa cap al País Valencià, i tot i no fer gaire net, el dia ja serà més estable que dilluns. Matí amb molts núvols i encara amb alguns ruixats, tot i que les clarianes aniran a més. Aquestes estones de sol, escalfaran una mica l’ambient i faran disparar les nuvolades, que a la tarda podran donar algun ruixat o tronada, més aviat puntual i poc important. Ambient fresc, cota de neu uns 2200m i vents entre febles i moderats del SE. 

Dimecres 18 de març: Les clarianes seran presents durant el matí, amb núvols enganxats a la muntanya després de les precipitacions abundants de les darreres hores. Al migdia i tarda, novament es disparen les nuvolades, i els ruixats i tempestes a la tarda podran afectar qualsevol indret. Com ja passa, algunes zones caurà un bon patac d’aigua (o neu) i al costat 4 gotes i cap. Ambient una mica més càlid, cota de neu entorn dels 2000m i vent poc destacable.

Dijous 19 de març: Començarem un dia de grans clarianes, però novament amb la caloreta del sol, els núvols tornaran a créixer amb ganes i a la tarda tornarem a tenir nous ruixats o tronades. Poca cosa, però aniran regant més la nostra natura. Temperatura estable i vents encalmats, trets dels moments de xàfec. Cota de neu 1800m.

Tendència pels pròxims dies: Ho haurem de seguir atentament. Un potent anticicló es situa al nord d’Europa (feia MOLTES setmanes que no passava) i obriria les portes a vents procedents de la Europa oriental, força freds (mitjans setmana vinent). Això podria provocar arribada de fred i ruixats de neu a cotes ben baixes! De moment, divendres i dissabte més estable i diumenge amb nous ruixats i tronades! 

Com ja hem dit a la introducció, gràcies a les abundants precipitacions que han afectat al Pirineu en els darrers mesos, tenim les reserves dels embassaments molt plenes! Ara falta l’arribada del desglaç, que tot i que en alguns indrets les reserves de neu són minses, probablement fins al maig, anirà nevant i acumulant més neu a alta muntanya. Bones notícies, tot esperant que no arribi cap gran temporal, ja que els embassaments ara per ara no tindria espai per emmagatzemar més aigua.. Ho anirem seguint.

IMPORTANT: Des de MeteoPirineus us continuem oferint tots els nostres serveis per ajudar a fer més distret el confinament a les nostres cases. A través de les nostres previsions compartim la passió per la méteo, amb els reportatges una estoneta de divulgació d’elements pirinencs i amb les nostres propostes de visita i rutes una oportunitat per anar planificant futures propostes de descoberta del Pirineu. En cap cas incentivem saltar-se el confinament a casa, ja s’ha dit moltes vegades, les àrees del Pirineu són zones amb població envellida i pocs recursos mèdics, el Covid-19 podria ser nefast als nostres habitants, és per això que aquests dies no es pot voltar pel Pirineu.

Si voleu, podeu rebre informació a través de whatsapp, envia’ns un missatge al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats de MeteoPirineus, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!

.

Descobreix els Pirineus!

.

Activitats amb MeteoPirineus!

Tradueix »