PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 25 i 26 de MARÇ- Nevades generals a totes les cotes del Pirineu!

MeteoPirinencs! Entreu llenya a casa que el fred, les glaçades i la neu seran protagonistes demà dimecres i dijous, arribant a veure nevar a gairebé totes les cotes! Preocupats pel fred, a alta muntanya alguns valors podran fregar els -12 o -15ºC i alguna glaçada forta arribarà a cotes baixes, on ja han florit plantes i alguns arbres.. Vent i torb, però com ningú hi serà a muntanya, cap problema..

Després uns dies de treva, esperant possibles temporals de primera categoria. Us ho expliquem:

Dimecres 25 de març: Jornada molt inestable! No parlem d’un episodi de nevades continuades, ni acumulació de grans gruixos, però sí, d’estones de ruixats de neu intensos, que arribaran a baixar i molt de cota! Dimecres, 1000m, baixant en moment de xàfec fins als 700m. EL MÉS DESTACABLE, el fred de rigurós hivern, amb temperatura a alta muntanya amb valors de fins a -10ºC!! El vent del nord es reforça.

Dijous 26 de març: Continua la mateixa inèrcia de dimecres, temps inestable, estones de clarianes i estones amb xàfecs, alguns forts i amb tempesta, que arribaran a qualsevol indret del Pirineu i Prepirineu. Encara arribarà més aire fred, pel que la cota caurà més, fins uns 600m, és a dir, a gairebé qualsevol indret del Pirineu i Prepirineu on precipiti, podrà fer-ho en forma de neu. Ventades de nord i temperatures previstes als cims més alts del Pirineu, entorn dels -15ºC! També destacable que la glaçada arribarà a cotes baixes, on ja ha florit plantes i arbres.. Mala notícia.

En el conjunt de les dues jornades, poc gruix acumularà a cotes baixes i a cotes mitjanes i altes, entre 10 i 20cm. Cap gran nevada, però si destacable per les cotes tan baixes.

Tendència pels pròxims dies: Divendres molt atents al fred i les fortes glaçades de primeres hores. Poc a poc anirà pujant la temperatura durant el cap de setmana, encara amb fred per l’època de l’any i com ja anem anunciant, amb potents borrasques apuntant cap al Pirineu a partir de diumenge al vespre! Ho anirem seguint des de casa! 

No us perdeu els directes que fem cada tarda a través d’instagram per fer xerrades amb gent vinculada al Pirineu! Avui dimarts amb Marc Garriga, director del Parc Natural de l’Alt Pirineu i demà dimarts, amb el Bernat Baylina des de Sort!

 

IMPORTANT: Des de MeteoPirineus us continuem oferint tots els nostres serveis per ajudar a fer més distret el confinament a les nostres cases. A través de les nostres previsions compartim la passió per la méteo, amb els reportatges una estoneta de divulgació d’elements pirinencs i amb les nostres propostes de visita i rutes una oportunitat per anar planificant futures propostes de descoberta del Pirineu. En cap cas incentivem saltar-se el confinament a casa, ja s’ha dit moltes vegades, les àrees del Pirineu són zones amb població envellida i pocs recursos mèdics, el Covid-19 podria ser nefast als nostres habitants, és per això que aquests dies no es pot voltar pel Pirineu.

Si voleu, podeu rebre informació a través de whatsapp, envia’ns un missatge al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats de MeteoPirineus, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!

.

Descobreix els Pirineus!

.

Activitats amb MeteoPirineus!

Tradueix »