CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Estanys de la Pera

A l’oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l’estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Ens acompanyeu?

Així doncs, els estanys de la Pera, és una de les zones lacustres més rellevants i conegudes de la comarca de la Cerdanya. Situats entre els imponents cims com el Perafita (2.752 m) o el Monturull (2.761 m). És troben situats en una zona erosionada antigament per glaceres ubicades en aquest vessant de la vall, deixant morrenes, actualment, visibles. D’altre banda, hi trobem ubicat el refugi dels Estanys de la Pera, a una altitud de 2.357 msnm, al vessant sud del port de Perafita.

Enlairat a 2.357 m d’altitud, el refugi Estanys de la Pera es troba al vessant sud del port de Perafita, al costat dels estanys de la Pera.  Va ser inaugurat l’any 1957, a causa del seu pas en el GR-11.10, una de les variants del gran recorregut transpirinenc entre la Cerdanya i el Principat d’Andorra, una zona força insòlita.

Powered by Wikiloc

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Casa Rural Cal Rei

Per poder gaudir d’un espectacular allotjament d’una antiga casa de rural ceretana, a 1500 m d’altitud amb unes extraordinàries panoràmiques de la Serra del Cadí i de la Vall de La Cerdanya!

PROPOSTA RESTAURANT: Restaurant Girul

Un indret excepcional per gaudir de la cuina mediterrània, amb uns plants boníssims i de km 0!

COM S’HI ARRIBA?

Per accedir-hi, agafem la carretera direcció l’estació d’esquí de fons de Lles. A partir d’allà, seguim per una pista forestal fins a un aparcament -zona d’esbarjo font de les Pollineres-, ja equipat per poder arribar-hi amb cotxe. Proposem fer una ruta circular d’aproximadament 5 km i mig, fins als estanys de la Pera. Agafarem el corriol que puja mica en mica, agafant altura, fins al refugi, seguint el recorregut del GR-11.10. Gaudirem d’un paisatge de prats alpins i boscos de pi negre. Podem baixar pel mateix corriol, o agafar la pista de terra que comunica el refugi amb la font de les Pollineres.

SABIES QUE…

Una zona de contrades misterioses i solitàries, especialment durant l’hivern, la qual ha inspirat històries de contrabandistes, degut a ser veïns amb les terres andorranes.

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »