CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Salt del Molí (Cerdanya)

A la Vall de la Llosa, una de les valls secundàries de la comarca de la Cerdanya, hi trobem el Salt del Molí. És un indret molt especial, en un espai força desconegut, poc concorregut i molt recomanable de visitar durant la tardor!

 

La Vall de la Llosa, connecta la vall de Campcardós a través de la Portella Blanca d’Andorra. Era un antic recorregut que utilitzaven antigament els contrabandistres, llauradors, pastors i bandolers per arribar fins a terres andorranes. En aquesta zona poc concorreguda, podem gaudir amb calma, de racons excepcionals i salvatges, lluny dels principals nuclis habitats de la Cerdanya.

El Salt del Molí, és un dels més espectaculars salts que trobem en aquesta vall. Amb un desnivell de 15 metres d’altura, la seva caiguda acaba en un gorgs d’aigües profundes amb diferents tonalitats de blaus. Trobem aquest indret situat en un paisatge d’alta muntanya, amb gran varietat de coloracions sobretot durant l’època de tardor.

La seva flora i fauna, és caracteritza per avellaners, roures, pi negre i boix, alternat amb pastures de vaques i cavalls, pròximes al camí principal que arriba fins al fons de vall. És un indret, amb una espectacular vista sobre el Cadí, on podem observar les parets S d’aquesta serralada tan característica.

SABIES QUE…

El Salt de Moli, hi trobem un antic molí del segle XVIII, on abans s’hi molien els cereals aprofitant el la força del cabal que baixa pel riu de la Vall de la Llosa.

PROPOSTA RESTAURANT: Cal Tià

Ubicat en un poblet petit en terres ceretanes, Lles de Cerdanya és una població ideal pròxima a la nostra proposta de ruta on trobem aquest indret on poder menjar. Especialistes en menjar casolà i de muntanya, obre entre setmana amb preus assequibles per tohom.

PROPOSTA DE RUTA

La ruta que recomanem fer per visitar aquest indret, és un curt itinerari, sense cap dificultat i adaptat pels més petits de casa. Iniciem el recorregut des del poble de Viliella, amb un passeig de casi 4 km -anada i tornada-. Agafem inicialment, l’itinerari del GR 11.10 per un tram de pista en força bon estat, on seguidament prendrem un camí més estret, que serpenteja fins arribar al fons de la vall de la Llosa, on trobarem el salt d’aigua del Molí. El punt final de la ruta és un lloc idoni per fer parada, gaudir d’un pícnic, del paisatge, del so de l’aigua i de la història que ens envolta. Tornarem per la mateixa ruta, desfent el camí, fins arribar al punt inicial, la població de Viliella.

D’altre banda, és una ruta espectacular visualment en qualsevol època de l’any, ja sigui primavera amb un paisatge ple de flors, a l’estiu per l’ombra que ens brinda el lloc, o a la tardor amb la gran varietat de tonalitats.

 

 

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Cerdanya Ecoresort

Hotel, càmping, apartaments, bungalows i glàmping al cor de la Cerdanya, la gran vall del Pirineu. Ubicat a Prullans, poble amb encant, situat entre La Seu d’Urgell i Puigcerdà i a prop de les pistes de La Molina i Masella.

Amb una clara orientació ecològica i serveis per a tots els gustos i edats: piscines, wellness amb SPA, excursions guiades, programes de benestar, activitats d’aventura, Granja&Parc, instal·lacions esportives, esdeveniments per a empreses i grups, restaurants amb cuina KM0, ecològica i/o de qualitat.

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »