CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Estany de Certascan

A la zona del Pallars Sobirà, a la capçalera de la Vall de Cardós, hi trobem el famós estany de Certascan. Situat a 2.236 msnm, és un dels llacs d’origen glacial d’aquesta zona. Ens acompanyeu a descobrir més coses sobre aquest indret? Som-hi!

Ens arribem doncs, fins a la capçalera de les Valls de Cardós, al Pallars Sobirà, un territori d’un paisatge natural i cultural de gran bellesa! Avui volem parlar-vos d’un dels estanys amb més renom del Pirineu català, essent un dels més gran i més profunds amb gairebé 96 metres de fondària!

L’estany de Certascan o  Sertascan, és un llac d’origen glacial, a una altitud aproximada de 2.236 msnm. S’ubica als peus del Pic de Certascan, un dels és alts de la zona, amb una altutd de 2.853 msnm. Les aigües de l’estany, desemboquen al riu de Certascan, afluent del riu Lladorre. S’ha de destacar, que actualment  aquest estany, es troba repressat, per l’aprofitament elèctric a través d’un canal subterrani fins a la central de Tavascan.  

D’altre banda, als peus d’aquest enorme estany, hi trobem el refugi de Certascan. Situat al cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu, els orígens del refugi cal buscar-los el 19 d’octubre de 1975, data de la inauguració com a refugi guardat. Anteriorment, però, la companyia elèctrica FECSA havia edificat l’edifici, amb motiu de les obres hidroelèctriques que es feien a la zona. Gairebé dues dècades després de la seva posada en marxa com a refugi la FEEC va fer una important millora a l’equipament l’any 1993.

Powered by Wikiloc

PROPOSTA RESTAURANT: Restaurant Hotel Cardós

Aquest espectacular restaurant, ofereix especialitats en la cuina tradicional catalana a través dels productes de la mateixa vall, essent de gran qualitat i de proximitat. Tot i que està obert pels que no s’allotgin a l’hotel des de Setmana Santa al pont de la Constitució, podran gaudir durant tota la seva estada  de la piscina!

COM S’HI ARRIBA?

Per poder realitzar aquesta preciosa ruta, iniciem el nostre recorregut a Boavi. Durant aquesta ascensió podrem observar la Pica d’Estats, el punt més elevat de Catalunya (3.173 msnm).

Iniciem la ruta a través de la pista forestal que porta de Tavascan a Boavi, fins arribar a una bonica borda, on seguirem les marques del GR direcció N a través d’un corriol. El camí es troba molt ben marcat, tot i que en algun tram, no coincideix totalment amb la cartografia de l’Editorial Alpina. Una hora aproximadament pel sender, arribarem a la Pleta de Tornapigol, i creuarem una pista que porta fins l’estany Romedo. Finalment, arribarem al nostre punt final, l’estany de Certascan.

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Refugi de Certascan 

Un dels refugis més emblemàtics del Pirineu català, i concretament del PN de l’Alt Pirineu. Cada any acull a milers d’excursionistes, que hi passen cada estiu. L’indret, la gent del refugi i el menjar, faran de l’experiència inoblidable! Destaquem que si no voleu accedir-hi a peu (5:15 h des de Tavascan), s’hi pot accedir amb taxi 4×4 per la pista fins la presa de Montalto. 

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »