MÉTEO ARTICLE

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Respostes preguntes Trivial MP Bloc V-VI i joc de les Icones 3.0

Seguim una setmana més amb el recull de respostes del Trivial de Meteopirineus que pengem als stories del nostre instragram. Avui respondrem les realitzades al Bloc V i VI de la setmana passada. Si arribeu al final d’aquest article, trobareu les respostes del jocs de les icones sobre les Valls del Pirineu i Prepirineu 3.0. Tot això, a continuació:

Comencem amb el Trivial MP Bloc V:

 1. Quin poble té fama de ser el més plujós de Catalunya? Tot i que l’hivern les precipitacions són baixes, durant l’estiu Campdevànol té gran quantitat de tempestes. Aquest fet configura que sigui popularment com un dels pobles més plujosos de tot Catalunya!
 2. Quin riu discórrer pel Congost de Mont-Rebei? El riu que discórrer per aquest punt tant idíl·lic de la nostre geografia catalana és la Noguera Ribagorçana. Neix al Pirineu, concretament a la capçalera de la vall de Barravés, a la Val d’Aran, amb una orientació N-S, el qual desemboca al Segre a l’alçada de Corbins.
 3. Continua la dita: Al cel cabretes… Al terra pastetes!
 4. En quin d’aquests pobles és tradicional els croissants gegants? A Castellar de n’Hug, al Berguedà, és tradició tastar o comprar els famosos croissants gegants. Com va sortir la iniciativa? Doncs és diu que un dia van exposar-ne un a l’aparador del forn, i els turistes els va fer tanta gràcia que el van voler comprar! Així doncs, van començar a fer-ne pels visitants que venien.
 5. Quin museu trobem al municipi de Montellà-Martinet? El Parc del Búnquers és un bonic museu sobre la gran quantitat de búnquers que se situen a la zona pirinenca i la seva relació amb la Guerra Civil Espanyola. Un indret molt recomanable a visitar!
 6. Quin cim podem veure des d’Arties? Podem visualitzar el Montardo (2.833 m), un pic dels Pirineus centrals, situat a la comarca de la Vall d’Aran, essent una de les muntanyes més conegudes de la zona.
 7. On es troba el cim de Nou Creus? El pic de Nou Creus és una preciosa muntanya de 2.799 m situada entre la comarca del Ripollès i Conflent, a la Catalunya Nord. S’hi poden realitzar espectaculars rutes com la que vam proposar d’Skimo aquest hivern passat!
 8. Bellver de la Cerdanya a quina província pertany? Bellver és una bonica vila i municipi, situada la subcomarca de la Baixa Cerdanya, a la província de Lleida. Es troba a mig camí de Puigcerdà (capital de la Cerdanya) i la Seu d’Urgell (capital de l’Alt Urgell).
 9. Quin despoblat ja recuperat trobem a l’Alta Garrotxa? Lliurona és un antic despoblat de la subcomarca de l’Alta Garrotxa, amb un encant i unes vistes espectaculars de la zona! Actualment es troba habitat, amb una petita escola que dona molta vida al poble. En breus treurem un llibre amb l’Editorial Alpina sobre despoblats del Pirineu, on podreu descobrir més sobre aquest amagat indret!
 10. Quin d’aquests cim d’Andorra fa frontera amb França? Un dels cims que fa frontera amb França del territori andorrà, és el cim de la Serrera, amb una altitud de 2.913m. Es troba situat a la vall de Ransol, a la parròquia de Canillo

Seguim amb les preguntes Trivial MP Bloc VI:

 1. Quin any es va inaugurar el telefèric de l’estany Gento? Va ser inaugurat el 1982, essent un accés a l’aventura d’accedir a 2.200 m, a l’únic Parc Nacional de Catalunya, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En 14 minuts, salva un desnivell de 450 m.
 2. Per on emergeixen les aigües de la glacera de l’Aneto? Aquestes aigües emergeixen a la preciosa cascada dels Uelhs deth Joèu, ubicada a la Val d’Aran. Un dels indrets més turístics de la comarca, que no et pots perdre!
 3. A quin PN trobem la cascada de Ratera? La trobem situada al PN d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’únic parc nacional de tot Catalunya. S’hi pot accedir des del vessant del Pallars Sobirà, essent una de les cascades més fotografiades i visitades del parc! No us perdeu el nostre apartat de CASCADES!
 4. Quines comarques hi ha a cada extrem del Túnel de Vielha? La única comarca que trobem ambdós vessants del túnel, és la Val d’Aran. Un territori molt recomanable de visitar, per la gran quantitat de paisatges característics a causa del clima atlàntic!
 5. Quin d’aquests pobles no pertany a la Cerdanya? Tor és un bonic i petit poble del Pirineu català -fronterer amb Andorra-, situat al municipi d’Alins, al Pallars Sobirà. S‘ha fet realment famós per una dura història sobre la propietat de la muntanya que fa un segle que dura, i que ja ha provocat tres assassinats. Carles Porta en va escriure un llibre: Tor: tretze cases i tres morts.
 6. Quina d’aquestes parròquies és la més plujosa d’Andorra? La zona alta de la vall d’Ordino -Arcalís, Rialp i Sorteny- està oberta a l’incidència dels vents atlàntics. La barreja de situacions atlàntiques i mediterrànies en aquesta àrea, comporten precipitacions abundants tot l’any, essent les més rellevants del territori andorrà.
 7. Quin és el cim més alt de la Serra del Cadí? El Vulturó també anomenat Puig de la Canal Baridana, de 2.649 metres d’altitud a l’Alt Urgell, és el cim més alt de la serra del Cadí i del Prepirineu català. Té unes espectaculars vistes d’ambdós vessants que ens deixaran sense paraules!
 8. Quina és la capital del Pallars Jussà? La població de Tremp és la capital de la comarca del Pallars Jussà. Situada a un altiplà de 468 m que porta el mateix nom, el seu municipi s’estén entre la zona del Prepirineu català, a l’oest de la conca del riu Noguera Ribagorçana, i a l’est de la Noguera Pallaresa.
 9. En pallarès és diu Borruscall, en català? Significa floc de neu! 
 10. En quina comarca estic si pujo al Ventolau? Tot i ser un cim entre els municipis de la Guingueta d’Àneu i Lladorre, és troba situat a la comarca del Pallars Sobirà. La seva carena separa la valls del Riu de Tavascan i la vall d’Unarre, amb unes vistes excepcionals!

Finalment, les respostes correctes del joc de les Icones sobre les Valls del Pirineu i Prepirineu 3.0:

1. Vall Fosca (Pallars Jussà)
2. Vall de Cardós (Pallars Sobirà)
3. Vall Ferrera (Pallars Sobirà)
4. Valls d’Àneu (Pallars Sobirà)
5. Valls d’Aguilar (Alt Urgell)
6. Vall de Saldes (Berguedà)
7. Vall de Boí (Alta Ribagorça)
8. Vall de la Llosa (Cerdanya)
9. Vall de Bianya (Garrotxa)
10. Vallter (Ripollès)
 

 

Atents, al final d’aquesta setmana tindrem un nou joc d’icones (diumenge) i com sempre, dilluns, dijous i dissabte nou trivial del Pirineu!

No et pots perdre...
Món Pirinenc

.

Descobreix el Pirineu!

.

Glossari MeteoPirineus

.

.

.Reportatge de:

Tradueix »