MÓN PIRINENC

Quan i com fer senderisme pel Pirineu durant la desescalada?

En l’article d’avui, us volem explicar quines són les normes fins al present (14 de maig del 2020 – Fase 1 Alt Pirineu i Aran / Fase 0 Ripollès i Garrotxa / Fase 0 Solsonès i Berguedà) per tal de poder realitzar senderisme al Pirineu i Prepirineu. Així doncs, seguidament trobareu un breu resum d’aquestes mesures, destacant que són diferents si vols fer un passeig o realitzar esport. i tema bolets! Més informació, a continuació:

Tal com ja hem comentat anteriorment, a continuació parlarem de les condicions per passejar o fer esport en Fase 1 a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran. Destaquem inicialment, que la pràctica de senderisme, entra dintre la de realitzar esport, ja que caminem dintre un itinerari marcat -a diferència d’anar a donar un vol o passejar-.

LES CONDICIONS PER REALITZAR SENDERISME O ESPORT A LA MUNTANYA

Indiferentment de si ens trobem en Fase 0 o Fase 1, només pots realitzar esport dintre el teu mateix municipi, sense poder agafar el cotxe per desplaçar-nos. Tot i això, no hi ha límit d’1 km – a diferència de quan passegem-. Cal anar sol -en Fase 0-, sense tenir contacte amb ningú. Les regions sanitàries que es troben en Fase 1, podran sortir a realitzar esport si estàs fent turisme actiu o de naturalesa amb un límit de persones. Que significa això? Que podràs sortir a la muntanya amb més gent, si vas acompanyat d’agències, tour operadores o guies turístics – guies de muntanya, que obtenen un benefici de dur a terme aquests serveis. No pots anar amb els amics a la muntanya a soles.

D’altra banda, els límits horaris són els següents: de 6-10h del matí i de 20-23h de la nit. Cal triar una de les dues franges horàries, a no ser que siguis esportista federat o professional, que pots sortir dues vegades al dia. Tenir en compte, que els municipis o poblacions amb menys de 5.000 habitants, aquestes restriccions horàries no s’aplicaran -poden realitzar esport de 6-23 h-. A continuació veiem la normativa publicada per la FEEC, sobre la pràctica esportiva:

CONCLUSIONS

  • Podem sortir de casa a qualsevol hora, sempre que sigui per anar al supermercat, al bar, a la fleca, perruqueria o de botigues -en fase 0, cal cita prèvia en alguns establiments-. SEMPRE cal anar protegits! Pots agafar el cotxe per fer tot això, però NO per fer esport.
  • En FASE 1 podem sortir de casa i visitar els nostres familiars o amics, de la mateixa regió sanitària; però no podem anar tots junts a fer esport a la muntanya.
  • Pots anar a fer esport o senderisme FORA DEL MUNICIPI si pagues a una empresa de guies de muntanya, guies turístics, etc; de la teva mateixa comarca o regió sanitària.
  • Fins que no acabin totes les fases de la desescalada, no podrem practicar esport a la muntanya amb amics o familiars com abans. Ni podrem moure’ns a una altre regió sanitària a practicar aquest esport.
  • No es pot anar a buscar bolets.

AQUESTA INFORMACIÓ VARIA RÀPIDAMENT, l’anirem actualitzant a mesura que les normatives es vagin actualitzant.

Esperem que aquest petit article sobre les normes vigents a data d’avui, per tal de poder realitzar esport i concretament sendrisme pel nostre Pirineu i Prepirineu! Aquesta és una de les interpretacions de les normatives exposades al BOE, sempre poden ser enteses de vàries formes. Haurem d’anar veient com evoluciona tot… Així doncs, per estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves!

 

No et pots perdre...
Món Pirinenc

.

Descobreix el Pirineu!

.

Glossari MeteoPirineus

 

 

REPORTATGE DE: 

Tradueix »