MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ascensió al Pedró dels 4 Batlles des de l’estació de Tuixent-La Vansa

L’ascensió al Pedró dels 4 Batlles és una clàssica ruta que ens permet pujar fins a un dels millors miradors del Prepirineu, amb unes vistes panoràmiques excepcionals a 2.386 m d’altitud. Tot i ser el cim més elevat del Port del Comte, i per tant de la comarca del Solsonès, la ruta que proposem nosaltres surt des de l’estació de Tuixent-La Vansa, per la vessant de l’Alt Urgell. La morfologia dels cims d’aquesta serra, no destaquen per ser visualment molt rellevant, al contrari, tenen cims ondulats amb superfícies força allargades i escolpit força vegades per les característiques dolines del massís.

SABIES QUE…

El seu nom (Pedró dels 4 Batlles) fa referència a la pedra o conjunt d’aquestes que es posava per indicar els límits d’un terme. En aquest cas, el cim en concret, hi conflueixen quatre termes municipals: Odèn, Coma i la Pedra (ambdós al Solsonès) i Fígols i Alinya, i la Vansa i Fórnols (ambdós a l’Alt Urgell).

El clima de la Vall de Tuixent-La Vansa !

Ens trobem en una terra de fronteres.. Tuixent té un clima més continental que no pas la vall de Lord, més oberta als vents del mediterrani i el massís del Port del Compte és la darrera gran muntanya del Prepirineu venint des del mar. Amb això el clima sol ser típic de les àrees de muntanya del Pirineu, dures condicions com més amunt i especialment als cims, amplis i sense llocs on guarir-se, perillosos en dies de boira o vent fort. Les nevades de llevant solen ser abundants a la zona, i els temporals de SW deixar fortes precipitacions.

Tot i això, sempre es recomanable consultar bé la previsió, quan planegem fer una sortida per tal de no trobar-nos en una situació de perill a causa d’algun factor meteorològic.

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Tossa Pelada (2.383 m), Pedró dels 4 Batlles (2.376 m) i el Vulturó (2.343 m)
  • Duració de la ruta: Un dia
  • Distància total: 9’73 km
  • Desnivell acumulat (en total): 595 m (Altitud mínima: 1.930 m / Altitud màxima: 2.392 m)
  • Temps total (sense parades): 3:45 h
  • Punt d’inici i final: Estació Tuixent-La Vansa
  • Dificultat: Moderada (no per la dificultat o la ruta, sinó pel temps final de la ruta). 
  • Època recomanada: Estiu i tardor. Primavera i hivern, cal mirar la previsió i vigilar s’hi ja hi ha neu! (Llavors caldria agafar raquetes o esquís!)
  • Material necessari: Segons les condicions del dia. Si anem durant l’estiu, caldrà portar aigua, gorra i crema solar.

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el nostre recorregut a l’Estació de Tuixent-La Vansa, deixem el cotxe a l’aparcament i comencem a caminar pel tallafoc cap a l’edifici de l’estació. Anem seguint les marques grogues, pujant força d’altitud en poca estona. Arribem al final del tallafoc i seguim pel corriol ben fitat, on ens portaran a un petit refugi conegut com el dels Pastors de Prat Llong.

En aquest punt, girem a l’esquerra i seguim prat a través fins a unes maques vermelles, (molt important trobar aquest inici de camí) i  seguim aquestes marques que ens portaran per un bonic bosc. Anirem seguint aquestes fites que ens guiaran fins al nostre primer cim, el de Tossa Pelada. Des d’aquest cim veurem que tenim molt a prop el Pedró dels Quatre Batlles, hi arribem en poca estona per un camí ample i sempre ben marcat. Seguidament, podem reprendre la marxa cap al cim del Vulturó, gaudint sempre de les espectaculars panoràmiques de la zona!

Per no desfer el mateix camí, baixem per una pista una mica malmesa a l’esquerra del nostre recorregut inicial, cap al tallafocs i arribant finalment al nostre punt d’inici. D’altre banda, si ens hem quedat amb ganes de més, podem arribar-nos al poble de Tuixent a visitar el Museu de les Trementinaires o accedir a Josa de Cadí a comprar algun producte a la Formatgeria del Serrat Gros! Tresors amagats d’aquest territori.

 

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »