RESPOSTES TRIVIAL

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Respostes preguntes Trivial MP Bloc XI-XII

Seguim una setmana més amb el recull de respostes del Trivial de Meteopirineus que pengem als stories del nostre instragram. Avui respondrem les realitzades al Bloc XI i XII de la setmana passada. Esperem que us agradi aquest joc, ajudant a difondre informació, característiques i curiositats del Pirineu. Respostes a continuació:

Comencem amb el Trivial MP Bloc XI:

 1. Quin d’aquests embassaments és el més gran? El Pantà de Sau, embassament que recull les aigües del riu Ter, té una superfície de 527,8 ha amb un cabal aproximat de 2.047 m³/s en el seu sobreeixidor.
 2. Quin d’aquests pobles no té hospital? El Pont de Suert és una vila i municipi, capital de la comarca de l’Alta Ribagorça, en el qual no trobem unes instal·lacions hospitalàries.
 3. Quin arbre és el més comú del Pirineu? El pi roig és un arbre del gènere dels pins que pertany a la divisió Pinophyta, grup ampli comunament conegut com a coníferes. És l’arbre més comú del Pirineu, tot i ser molt sensible en episodis de sequeres.
 4. El Moixeró separa la conca hidrogràfica del… Segre i Llobregat. Així doncs, podríem dir també, que el PN del Cadí-Moixeró separa la vall del Segre amb la capçalera del riu Llobregat.
 5. Quina època és més comú veure els cumulonimbus al Pirineu? És a l’estiu, quan més calor fa. Aquestes provoquen corrents tèrmiques que fan créixer els cumulonimbus, un dels núvols més desenvolupats en alçada que produeixen tempestes.
 6. Quan sol fer les nevades més abundants al Prepirineu? Sol ser a principi primavera, quan el temps és torna més dinàmic i arriben més pertorbacions al vessant S del Pirineu.
 7. Quin és el mitjà de transport de la Vall de Núria? L’únic que existeix, a no ser que puguem a peu, és el Tren Cremallera, un mitjà de transport d’allò més curiós. Aquesta línia ferroviària connecta Ribes de Freser i Queralbs, amb el santuari d’aquesta bonica vall del Ripollès.
 8. Quina d’aquestes comarques té un cim de més de 3000 m? És l’Alta Ribagorça, una de les comarques més occidentals del Pirineu català. Allà trobem cim superiors als 3000 m com ara Comaloforno, Besiberri S o Punta Alta de Comalesbienes, entre d’altres.
 9. Quin d’aquests rius andorrans no existeix? Valira d’occident.
 10. Quin és el riu del famós estany de Sant Maurici? Riu Sant Maurici, el qual porta el mateix nom. Destacar però, que aquest conegut estany, no és natural. És format a través d’una presa que en regula el cabal.

Seguim amb les preguntes Trivial MP Bloc XII:

  1. Com és diu una de les plantes més tòxiques comuna al Pirineu? La Tora o l’acònit és un gènere de plantes amb flor de la família de les ranunculàcies. Són plantes herbàcies perennes de fulles palmades, amb unes precioses flors blaves violetes o grogues. Són molt tòxiques i molt comunes a la primavera-estiu al Pirineu!
  2. Segons la dita del temps: Al maig… Cada dia un raig!
  3. L’estatge alpí al Pirineu es troba entre… 2300-3000 m.  És caracteritza per ser una zona de la vegetació que va del límit arbori fins a les neus perpètues o l’estatge nival (sota dels 3000 m). 
  4. Quina és la millor època per gaudir del desglaç al Pirineu? És la primavera, ja que amb el lleuger augment de les temperatures, es comença a desfer la neu a cotes més altes i el cabal dels rius augmenta. Això produeix, que les cascades i salts d’aigua tinguin una bellesa excepcional!
  5. Quina altitud té el cim més alt de la Serra del Cadí? L’hi correspon al cim del Vulturó, a una altitud aproximada de 2648 m. Les vistes panoràmiques des d’aquest indret et deixen sense paraules!
  6. Com és diu el salt d’aigua més famós de Cantonigròs? La Foradada o Roca Foradada, és un salt d’aigua dels més importants i característics de la riera de les Gorgues, que discórrer pel territori del Cabrerès-Collsacabra fins a desembocar al riu Ter.
  7. Quin refugi trobem al costat de l’estany de Sant Maurici? Refugi Sant Maurici Ernest Mallafré és un refugi de muntanya del terme municipal d’Espot, a la comarca del Pallars Sobirà. Està situat a 1.893 m d’altitud, als peus dels Encantats. 
  8. La cascada de Sant Esperit es troba a la vall de… Sant Nicolau, una preciosa vall que puja pel vessant de la Vall de Boí, essent una de les entrades principals del PN d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. 
  9. Quina altitud té el cim de Bastiments? Té una altitud aproximada de 2883 m, essent un dels cim més elevats de la seva zona. 
  10. El gorg de Malatosca es troba a… Sant Joan de les Abadesses, conegut també com a gorg de les Bruixes. 

Atents, com sempre, dilluns, dijous i dissabte nou trivial del Pirineu! Fins la pròxima. Salut i muntanya Meteopirinencs/ques!

No et pots perdre...
Món Pirinenc

.

Descobreix el Pirineu!

.

Glossari MeteoPirineus

.

.

.Reportatge de:

Tradueix »