DESCOBERTA PIRINEUS

Castell i Parc de Montesquiu (Bisaura)

El Castell i Parc de Montesquiu és un indret de la zona del Bisaura molt important, sent en molts dels casos el centre d’aquest parc. Comencem parlant del Castell de Montesquiu, és un dels símbols més emblemàtics de la zona. Data del 1285, arran que la casa forta de Montesquiu va ser concebuda com a residència dels senyors del terme de Besora. Van anar passant els segles, i finalment l’any 1976, per ordre expressa del darrer propietari, el castell i la finca van passar a mans de la Diputació de Barcelona, que la convertí en Parc Comarcal.

Aquest parc té una extensió de 546 ha, està situat al Prepirineu oriental, a l’extrem nord de la comarca d’Osona. Ocupa part dels termes municipals de Montesquiu, Sora, Sant Quirze de Besora i Santa Maria de Besora. Un indret on sens dubte proposem visitar i descobrir!

 

 

REPORTATGE DE: 

Tradueix »