RESPOSTES TRIVIAL

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Respostes preguntes Trivial MP Bloc XIII-XIV

Seguim una setmana més amb el recull de respostes del Trivial de Meteopirineus que pengem als stories del nostre instragram. Avui respondrem les realitzades al Bloc XIII i XIV de la setmana passada. Esperem que us agradi aquest joc, ajudant a difondre informació, característiques i curiositats del Pirineu. Respostes a continuació:

Comencem amb el Trivial MP Bloc XIII:

 1. Al Pirineu… És on trobem més estanys glacials de la Península Ibèrica. 
 2. El Cardener és afluent del… Llobregat. El Cardener és un riu prepirinenc, que recull les aigües de les serres del Port del Comte, del Pedraforca i de la Serra d’Ensija, entre altres. Neix a les fonts del Cardener, al peu del Port del Comte, als municipis de la Coma i la Pedra.
 3. Rep el nom de Vall Fosca per… Poques hores de llum solar, degut a la seva orientació nord sud i la verticalitat de les seves vessants.
 4. Si vull saltar de la Vall del Lord a la de Tuixent, haig… de fer el Coll de Port. Aquest és una bonica collada de 1.668 metres d’altitud, que uneix la Serra del Port del Comte i la de la Sella. D’altre banda, també és partió d’aigües de les conques del Segre i el Cardener.
 5. Quin poble es troba tallat per la frontera entre Catalunya i Aragó? El Pont de Montanyana és un poble i municipi ubicat físicament al territori català, concretament a la comarca de l’Alta Ribagorça, limitant també amb el Pallars Jussà. Tot i això, administrativament pertany a la província d’Osca.
 6. On ens trobem si estem a Andorra, Catalunya i França? Ens situem a la Portella Blanca d’Andorra o Coll d’Engaït, un preciós coll de muntanya situat a 2.514 m d’altitud. Des d’aquest punt podem observar cims com el Pic Negre d’Envalira o la Tosseta de l’Esquella.
 7. En quin cim ens trobem si estem a Andorra, Catalunya i França? És el Pic de Medacorba de 2.905 m dels Pirineus, que es troba al trifini entre les tres nacions.
 8. Quin d’aquests estanys no és troba a la Vall de Cardós? És l’estany de Colomèrs ubicat a la vall i el circ que l’hi dóna el nom, dintre el SE de la comarca de la Val d’Aran, al Naut Aran, ben a prop del límit amb l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. D’altre banda, és un dels molts estanys dins del meravellós Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
 9. D’on prové la majoria d’aigua de l’estany de Banyoles? L’aigua prové d’un aqüífer o reserva subterrània que es nodreix amb les pluges que tenen lloc a les conques dels rius Llierca i Borró, a l’Alta Garrotxa.
 10. Quin d’aquests volcans es troba a la Garrotxa? Santa Margarida és un volcà apagat de 766 m d’altitud situat a la regió volcànica d’Olot. Es troba al pla de la Cot, a l’oest del municipi de Santa Pau, a la comarca de la Garrotxa, i forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Va entrar en erupció fa uns 11.000 anys i es considerat un dels més importants de la regió.

Seguim amb les preguntes Trivial MP Bloc XIV:

 1. Quin és la cascada amb més caiguda de Catalunya? Salt de Sallent es considerada el salt d’aigua amb major caiguda lliure de tot el territori català, amb un total de 115 metres. S’ubica al poble de Rupit a la zona natural del Collsacabra, a la comarca d’Osona. 
 2. Quin d’aquests ports de muntanya és el més alt? Port d’Envalira és un coll que travessa els Pirineus, considerat el més alt amb carretera, a 2.409 m sd’altitud. És troba situat dins d’Andorra, a la parròquia d’Encamp, on uneix el Pas de la Casa amb la resta del territori.
 3. Quin és el principal factor de mort dels isards? Les allaus són el factor principal de mort, a causa de que amb el seu propi pas poden provocar-ne i ser emportats avall per la mateixa.
 4. Quants óssos hi ha al Pirineu? Actualment viuen uns 45 óssos al Pirineu, dividits en dos nuclis: el Pirineu central (41) i l’atlàntic (2).
 5. Quin cim té repetidors de telecomunicació? Torreta de l’Orri és una muntanya de 2.437 metres d’altitud del terme municipal de Soriguera, a la comarca del Pallars Sobirà, on podem observar les antenes que es veuen des de diversos punts.
 6. Quin arbre no és típic de bosc de ribera? Pi negre és un arbre típic de l’estatge subalpí del Pirineu, ubicat en espais entre els 1.600 m d’altitud amb un límit superior on degut a la duresa del clima, ja no podem viure.
 7. Quina funció tenen les bordes de muntanya? Entre moltes d’altres, la principal funció és ajudar amb les activitats ramaderes d’estiu, essent un indret de reguard de les eines, del bestiar o fent de refugi.
 8. Quin és el riu principal de la Vall Fosca? El Flamisell és un el riu vertebrador de la Vall Fosca, essent de tipus torrentós, amb canvis notables i bruscs en el seu cabal. És afluent de la Noguera Ribagorçana, amb una longitud de 34 km.
 9. On es troba l’oficina dels Parcs del Pirineu? Es troba situat a  la Seu d’Urgell, a l’edifici de l’antiga aduana d’Andorra.
 10. Quin comarca ha instaurat la recollida Porta a Porta? El Pallars Sobirà ha apostat per realitzar aquesta tipologia de recollida i reciclatge dels residus generats de la comarca.

Atents, com sempre, dilluns, dijous i dissabte nou trivial del Pirineu! Fins la pròxima. Salut i muntanya Meteopirinencs/ques!

No et pots perdre...
Món Pirinenc

.

Descobreix el Pirineu!

.

Glossari MeteoPirineus

.

.

.Reportatge de:

Tradueix »