RESPOSTES TRIVIAL

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Respostes preguntes Trivial MP Bloc XV-XVI

Seguim una setmana més amb el recull de respostes del Trivial de Meteopirineus que pengem als stories del nostre instragram. Avui respondrem les realitzades al Bloc XV i XVI de la setmana passada. Esperem que us agradi aquest joc, ajudant a difondre informació, característiques i curiositats del Pirineu. Respostes a continuació:

Comencem amb el Trivial MP Bloc XV:

 1. Com és coneix al Pallars el vent reescalfa del nord? El fogony o efecte Föhn succeeix molts cops al vessant sud el Pirineu, les temperatures són molt superiors que a l’altre vessant de les muntanyes, com per exemple podria passar, entre la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça, degut a la direcció del vent.
 2. Quin és el darrer pantà de la Noguera Ribagorçana? Santa Anna és un embassament que pertany al riu Noguera Ribagorçana, creat per una presa situada al municipi de Castellonroi, essent l’últim pantà d’aquest riu. Es troba ubicat entre les províncies de Huesca i Lleida.
 3. Quin cim català no arriba als 3000 m? El Pic de Peguera és una muntanya de 2.982 m ubicada al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici entre les comarques del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà -pic més alt d’aquesta-. Pertany als termes municipals de la Torre de Cabdella i Espot.
 4. Quina és la roca predominant al PN d’Aigüestortes? Parlem doncs del granit, roca predominant. Arran d’aquest fet i de l’erosió glacial va crear la majoria de cubetes que estan ocupades avui en dia pels estanys del parc nacional, amb un total de més de 200. 
 5. Quina altitud es troba Pont de Suert? La capital de l’Alta Ribagorça es troba a 838 m.
 6. Quin any van ser els aiguats dels 500 mm a la Molina? Van ser l’any 1982, afectant les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, concretament Cerdanya, Alt Urgell, entre d’altres, i el territori andorrà.
 7. Quina companyia produeix energia amb el riu Valira? PEUSA és la companyia elèctrica de l’Alt Urgell que a través de diferents aspectes, un dels quals genera energia hidroelèctrica, aposta 100% per les energies renovables.
 8. A quina població es troba la formatgeria Serrat Gros? Aquesta espectacular formatgeria artesana nascuda i desenvolupada a Ossera, és va traslladar fa poc més d’un any a Josa de Cadí.
 9. Quina carretera comunica Oliana amb la Seu d’Urgell? La principal carretera i eix de comunicació és la C-14.
 10. A quina altitud és troba Castellbò? Aquest bonic poble de l’Alt Urgell, que trobem a l’inici de la carretera i la vall que ens porta fins a Sant Joan de l’Erm, es troba a 802 m d’altitud.

Seguim amb les preguntes Trivial MP Bloc XVI:

 1. Quin cim es troba a l’est de Bastiments? El cim que trobem és el Pic de la Dona, una muntanya de 2.702 m que es troba entre el terme municipal de Setcases, a la comarca del Ripollès, i el terme comunal de Mentet, a la del Conflent.
 2. Quin d’aquests cims no es troba a la Serra Cavallera? El cim del Catllar, tot i trobar-se al Ripollès no s’ubica en aquesta serra, ans al contrari, es troba pròxim a la Vall de Núria. 
 3. El Pantà de Sau recull les aigües del riu… Ter, un dels rius més importants i eix vertebrador de gran part de nord-est del territori català. Neix a Vallter 2000, pròxim al refugi d’Ulldeter
 4. El Pantà de Baells es troba a la comarca del… Berguedà.
 5. Quin GR pasa per la Vall d’Ora i Sant Pere de Graudescales? Hi discórrer el GR-1 o sender històric és un sender de gran recorregut que uneix la població de Sant Martí d’Empúries a l’Alt Empordà amb la de Fisterra a Galícia. Travessa la península Ibèrica d’est a oest des de la Mar Mediterrània fins a l’Oceà Atlàntic. 
 6. A quina altitud es troba el Santuari del Lord? S’ubica a una altitud aproximada de 1189 m, amb espectaculars vistes sobre la zona. 
 7. Quin és el 2n poble més petit de Catalunya? Fins el 2008, el poble més petit era Sant Jaume de Frontanyà, al Berguedà. Tot ia això, Gisclareny l’hi va robar el títol, quedant aquest en segona posició. 
 8. Fins quin poble arriba la línia R3 de la Renfe? Aquesta línia de tren uneix les poblacions de l’Hospitalet de Llobregat, pujant direcció N passant per Granollers, la Garriga, Vic, Torelló, Toses, Puigcerdà, entre d’altres fins la Tor de Querol-Enveig.
 9. Quin refugi es troba més pròxim a Malniu? El Refugi de la Feixa és el més pròxim als estanys de Malniu. Un indret privilegiat on parar a descansar o a fer un mos!
 10. Quina travessa és la del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici? La travessa de Carros de Foc és la famosa ruta del parc nacional. Tot va començar l’estiu de 1987, quan alguns guàrdies dels refugis de la zona, d’una manera espontània, van decidir donar la volta al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en un sol dia. Només pretenien fer una simple visita de cortesia als altres refugis. A aquesta primera visita van seguir altres i de la mateixa manera espontània, també va néixer el seu nom.

Atents, com sempre, dilluns, dijous i dissabte nou trivial del Pirineu! Fins la pròxima. Salut i muntanya Meteopirinencs/ques!

No et pots perdre...
Món Pirinenc

.

Descobreix el Pirineu!

.

Glossari MeteoPirineus

.

.

.Reportatge de:

Tradueix »