Pobles amb encant

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Pobles amb encant: Castellar de n’Hug (Berguedà)

Avui ens arribem fins un dels indrets més bonics i coneguts del Berguedà, sense oblidar les espectaculars vistes des d’aquest poblet tan especial, amb el Pedraforca com el gran protagonista. Així doncs, descobrim l’indret del naixement del riu Llobregat o dels famosos croissants gegants, el conegut Castellar de n’Hug! Ens acompanyeu a conèixer aquest especial indret?

 

Ens arribem fins al Berguedà per gaudir del Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb paisatges on els salts d’aigua i les cascades són el principal atractiu, gaudint de la tranquil·litat d’indrets idíl·lics del Prepirineu. Però no és només això, la cultura i els pobles amb molt d’encant que trobarem dispersos pel territori, ens faran descobrir l’autenticitat de l’indret.

Comencem parlant del poble de Castellar de n’Hug, a 1.450 metres d’altitud dins el PN del Cadí-Moixeró, amb unes vistes panoràmiques espectaculars de la vall del Pedraforca, entre d’altres. Aquest poblet, essent un dels més elevats i habitats del territori, que era tradicionalment de muntanya, però amb el pas del anys va anar evolucionant fins a ser un gran referent turístic a nivell territorial molt notable. D’altre banda, l’any 1984 va ser premiat pel Ministeri de Turisme com un dels pobles més bonics d’Espanya.

Guarda tresors amagats, com el naixement del riu Llobregat, el Museu dels Pastors, els coneguts croissants gegants o el famós a nivell internacional del Concurs de Gossos d’Atura, celebrat cada últim diumenge d’agost des del 1962. Es desenvolupa en el Prat del Castell, on els pastors i pastores vinguts d’arreu es troben per demostrar les habilitats dels seus gossos. Una tradició preciosa que no s’ha de perdre mai!

Parlem ara, de les Fonts del Llobregat, situades a 1.300 msnm, les quals són l’inici del curs del riu Llobregat, un dels principals rius catalans i amb afluents destacables com el riu Cardener, Bastareny o Anoia. És tracta d’un indret molt especial, no només per aquest factor, sinó també per l’espectacle natural d’aigua, oferint al visitant, grans tonalitat de verd i de l’aigua cristal·lina que no para de brollar. Un recorregut agradable per contemplar la força de la naturalesa de forma continua.

 

 
 
 
 
 
 

 

Finalment, descobrim el Museu del Tren del Ciment que ens permet viatjar en el temps per poder descobrir la història de la fàbrica i com va influenciar la vida dels habitants de la zona. Des d’exposicions permanents o itinerants, visites guiades i teatralitzades, o tallers pels més petits. Tot i que la fàbrica de ciment va deixar funcionar el 1975, després de més de 60 anys, actualment encara es poden visitar les seves restes. Aquesta és considerada un dels conjunts més espectaculars de la industrialització catalana i sobretot, al Pirineu.

Aquesta és la nostra proposta de pobles amb encant del Berguedà. Ens hem deixat alguns racons, els quals sabem que us encantaria visitar! Però no us preocupeu, elaborarem molts més articles sobre pobles al Pirineu perquè pugueu triar i planejar la vostre visita! Així doncs, per estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »