Pobles amb encant

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Pobles amb encant al Ripollès: Beget

Avui ens arribem fins un dels pobles més idíl·lics de la comarca del Ripollès. Amagat com un petit tresor a la capçalera del riu Llierca, Beget és un poble medieval de pel·lícula! Tot i actualment ser una població de segones residències, és una gran atracció de turistes de tot arreu del territori català i de les afores. Ens acompanyeu a conèixer aquest especial indret?

Ens arribem fins al Ripollès, una de les comarques del Pirineu Oriental més boniques i diverses. Podem gaudir dels seus paisatges, fauna o flora, i fins i tot, estacions d’esquí com la de la Vall de Núria o Vallter 2000! Però avui ens volem centrar en la cultura i els pobles que amb molt d’encant podem trobar dispersos pel territori, fent-nos descobrir l’autenticitat de l’indret.

Parlem avui del poble de Beget, s’ubica a la comarca natural de l’Alta Garrotxa però adherit al municipi de Camprodon, conjuntament amb el poblet de Rocabruna, la vall de Salarsa i la serra de Bestracà. Aquest indret tan pintoresc, s’ubica a 5541 m d’altitud, amb una morfologia preciosa. Un poble amb cases i carrers assentats sobre la pedra, dividit pel riu que discórrer per la zona, el qual permet comunicar el poble per dos ponts medievals molt ben conservats.

Però aquesta vila, remunta temps enrere a nivell històric, però el que l’hi donava renom és l’art romànic -encara actualment-. L’església que hi trobem, dedicada a Sant Cristòfor de Beget, va ser construïda el segle X, essent un dels exemplars romànics més bonics i més ben conservats de la zona i del Prepirineu català. No oblidar-nos del retaule del seu interior, tallat en fusta del segle XII.

A finals del segle XVIII, Beget tenia 662 habitants i el 1860, un total de 1.309, essent un dels moments àlgids de la població i de la zona -contar que era disseminat entre el nucli poblacional i les masies dels voltants-. Tot i això, des de llavors, la gent va anar marxant per diversos factors, trobant-se actualment amb una població fixa de 27 habitants aproximadament, sense comptar les segones residències, essent molt presents en aquest indret.

Finalment, parlar-vos d’una petita ruta molt entretinguda i bonica fins les gorgues de Beget. Són tres basses ubicades a la riera de Salarsa que s’ubiquen a les afores de la població, per tal de refrescar-se i gaudir d’un bany en un indret molt tranquil i idíl·lic. També trobarem petits salts d’aigua que fan de la passejada una excurisoneta diferent!

Aquesta és la nostra proposta de pobles amb encant del Ripollès. Ens hem deixat alguns racons, els quals sabem que us encantaria visitar! Però no us preocupeu, elaborarem molts més articles sobre pobles al Pirineu perquè pugueu triar i planejar la vostre visita! Així doncs, per estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »