RESPOSTES TRIVIAL

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Respostes preguntes Trivial MP Bloc XVII-XVIII

Seguim una setmana més amb el recull de respostes del Trivial de Meteopirineus que pengem als stories del nostre instragram. Avui respondrem les realitzades al Bloc XVII i XVIII de la setmana passada. Esperem que us agradi aquest joc, ajudant a difondre informació, característiques i curiositats del Pirineu. Respostes a continuació:

Comencem amb el Trivial MP Bloc XVII (Especial DUMMIES):

 1. Quina és la capital de la Cerdanya? Puigcerdà és la vila capital històrica de la Cerdanya i oficialment de la comarca actual de la Baixa Cerdanya, ubicada a la província de Girona i més pròxima de la vila de Llívia.
 2. Quin riu passa per Sort? La Noguera Pallaresa és el riu vertebrador del Pallars Sobirà, el qual passa per la capital d’aquesta comarca.
 3. El cim més alt del Pirineu català és… la Pica d’Estats, amb una altitud aproximada de 3.143 m d’altitud. S’ubica entre la comarca del Pallars Sobirà i el departament francès d’Arieja.
 4. Fins on arriba l’únic tren cremallera del Pirineu català? La cremallera arriba fins la preciosa Vall de Núria, una de les valls més emblemàtiques del Pirineu oriental, a la comarca del Ripollès.
 5. Quina muntanya emblemàtica té forma de forca? És el Pedraforca, una muntanya de les més importants del territori català, amb una silueta d’allò més característica. D’altre banda, s’ubica a la zona de Saldes, al Berguedà.
 6. Quin és el país que esta tot ell en territori pirinenc? L’únic país que s’ubica íntegrament a la serralada pirinenca, és Andorra. Un indret relacionat amb Espanya, per la Seu d’Urgell, i amb França, pel Pas de la Casa.
 7. Quin d’aquests animals domèstics pastura al Pirineu? Els animals que podem trobar són les vaques i cavalls, sobretot durant la temporada primaveral a les valls, i a l’estiu a major altitud.
 8. Quin són els dos túnels més llargs del Pirineu català? Són els túnels del Cadí i Vielha, dos infraestructures molt rellevants per la comunicació viària de la resta del territori amb el Pirineu.
 9. Quin és el plat típic de la Cerdanya i Alt Urgell? El trinxat, és un dels plats més característics de la zona. Està compost majoritàriament per col i patates, amb una mica de cansalada o botifarra negre. Tot i això, té moltes variacions!
 10. Quina comarca té clima atlàntic? La Val d’Aran és l’única comarca del Pirineu català amb el clima atlàntic tan marcat. També cal tenir en compte, la gran influència de la seva situació geogràfica, respecte el clima.

Seguim amb les preguntes Trivial MP Bloc XVIII (Especial RIUS):

 1. Quin riu passa per Bellver, Martinet, la Seu i Organyà? El riu Segre, el qual travessa tres estats: França, Andorra i Espanya fins a desembocar al riu Ebre, essent un dels afluents més importants d’aquest.
 2. Quin riu trobem als pantans de la Torrassa i Sant Antoni? El riu que discórrer entre aquesta pantans és la Noguera Pallaresa.
 3. On hi ha l’aiguabarreig del Segre amb el Valira? Aquest s’ubica a la capital comarcal de la Seu d’Urgell. D’altre banda, destacar la importància del riu Valira per elaborar energia hidroelèctrica. 
 4. Quin riu prepirinenc no té pantà i té cabal lliure? L’Aigua d’Ora o Aiguadora és un riu prepirinenc de les comarques del Berguedà, Solsonès i Bages, afluent per l’esquerra del Cardener en el qual desguassa a prop de Cardona a 414 m d’altitud.
 5. Quin d’aquests rius no es troba al Ripollès? El Manol és un riu de l’Alt Empordà, afluent de la Muga pel costat dret. Neix prop de Lliurona a la Tossa d’Espinau, a 1.089 metres d’altitud, i acaba al passadís de Vilanova de la Muga.
 6. Quins rius desemboquen als Aiguamolls de l’Empordà? El Fluvià i la Muga són els encarregats de desembocar en aquest espai natural tan bonic i tan fràgil de l’Alt Empordà.
 7. Quina de les fonts termals del Pirineu és més calenta? Aquest fet correspon a les fonts termals d’Escaldes (Andorra), arribant aproximadament als 70ºC.
 8. El Puigsacalm fa de divisor entre les conques fluvials del… riu Fluvià i Ter, un cim ubicat a cavall de les comarques d’Osona i la Garrotxa, essent el més alt de la Serralada Transversal.
 9. El Puigmal fa de divisor entre les conques fluvials del… riu Segre i Ter, ubicat a l’esquerra de la Vall de Núria, un dels cims més elevats del Ripollès.
 10. Quin coll separa les valls de Sant Maurici i Aigüestortes? Aquest correspon al Portarró d’Espot, també anomenat el Portarró, una collada que es troba en el terme municipal d’Espot i dins del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Atents, com sempre,dimecres pel nou trivial del Pirineu! Fins la pròxima. Salut i muntanya Meteopirinencs/ques!

No et pots perdre...
Món Pirinenc

.

Descobreix el Pirineu!

.

Glossari MeteoPirineus

.

.

.Reportatge de:

Tradueix »