RESPOSTES TRIVIAL

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Respostes preguntes Trivial MP Bloc XIX – XX

Seguim una setmana més amb el recull de respostes del Trivial de Meteopirineus que pengem als stories del nostre instragram. Avui respondrem les realitzades al Bloc XIX i XX de la setmana passada. Esperem que us agradi aquest joc, ajudant a difondre informació, característiques i curiositats del Pirineu. Respostes a continuació:

Comencem amb el Trivial MP Bloc XIX:

 1. Quina és la travessa més important del PN Cadí-Moixeró? Cavalls del Vent es la travessa circular oficial del Parc Natural del Cadí-Moixeró. És una de les travesses imprescindibles per als amants del senderisme i passa pels 8 refugis del parc. Una travessa preciosa molt recomanable de fer!
 2. Quina altitud es troba Ossera? Aquest bonic poble de l’Alt Urgell, conegut també com el poble dels artesans, se situa aproximadament a 1250 m.
 3. De quin riu prové l’aigua del Llac de Puigcerdà? És el riu Querol, ambé anomenat Aravó aigües avall de la Tor de Querol, és un riu de la Cerdanya afluent del Segre i, per tant, de l’Ebre.
 4. Quin és l’avenc més profund de Catalunya i Pirineus? L’avenc més profund de Catalunya és l’Avenc de la Bargadèra a la Val d’Aran que arriba als 580 metres de profunditat. Aquesta és la relació dels avencs dels Països Catalans que superen els 150 metres de fondària.
 5. Aquest avenc (pregunta anterior) es troba a la comarca de… Val d’Aran.
 6. On trobem el naixement del riu Ter? S’ubica a la comarca del Ripollès, concretament a la zona del Vallter 2000, a Ulldeter.
 7. Quin és l’altitud de la Serra de l’Albera? Aquesta serra és el principal contrafort oriental dels Pirineus, essent el conjunt muntanyós situat entre les planes de l’Empordà i el Rosselló. La seva altitud aproximada és de 1256 m.
 8. Quin línia de tren arriba a la Pobla de Segur? La línia és la RL2, que comunica l’estació de Lleida-Pirineus amb la Pobla.
 9. El museu de la Fàbrica del Ciment es troba a… Castellar de N’Hug – Pobla de Lillet.
 10. Com és diu el refugi de Sant Joan de l’Erm? Refugi de la Basseta és un refugi-xalet de muntanya a 1.720 m d’altitud del municipi de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell) i situat al pla de la Basseta -indret que l’hi dóna el nom-.

Seguim amb les preguntes Trivial MP Bloc XX (Especial Esquí):

 1. Quina estació podré arribar amb el remuntador a més altitud? Serà a l’estació de Boí Taüll, que podem arribar fins a Puig Falcó (2.751 m).
 2. Quines estacions han apostat per Meteopirineus? Totes les de Ferrocarrils de la Generalitat.
 3. Quina d’aquestes estacions continua oberta? Port Ainé, una estació d’esquí alpí situada en el terme municipal de Rialp, a la comarca del Pallars Sobirà.
 4. Quina estació trobem al Ripollès? Vall de Núria, una de les estacions d’esquí més idíl·liques de la zona i del territori català.  Per arribar-hi només s’hi pot accedir a peu o amb en tren cremallera. Tota una aventura!
 5. Una nevada de llevant deixarà normalment més neu a… Vallter 2000. Parlem doncs d’alguns casos, com ara l’episodi del Glòria d’aquest any passat (2019).
 6. Quin és l’estació pionera en l’esquí de fons català? Sant Joan de l’Erm va ser una de les pioneres en desenvolupar la pràctica d’aquesta tipologia d’esquí. L’indret és ideal per practicar aquest esquí, del qual podrem gaudir d’uns paisatges excepcionals.
 7. Quina estació d’aquestes arriba a una cota més baixa? És l’estació d’Espot Esquí, on el remuntador arriba gairebé a peu de poble. Permet doncs, pujar-nos fins la part més alta de l’estació. Una gran infraestructura molt ben creada i pensada!
 8. Quina estació podem arribar gairebé en tren? L‘estació de la Molina, on la línia R3 arriba a l’estació de tren del poble.
 9. Quina estació d’esquí nòrdic no es troba en orientació S? L’estació de Tuixent-La Vansa, una de les estacions més especials i bones per la pràctica de l’esquí nòrdic de l’Alt Urgell.
 10. Quina estació pallaresa de nòrdic ha tancat portes? L’estació d’esquí nòrdic Bonabé està a la Vall d’Àneu al Pallars Sobirà, al curs alt del riu Noguera Pallaresa. L’estació sembla que va tancar cap a l’any 2000 per falta de neu. Aquesta estació està situada a 1.300 metres d’altitud, inhabitual a diferència de la resta d’estacions d’esquí del Pirineu.

Atents, com sempre,dimecres pel nou trivial del Pirineu! Fins la pròxima. Salut i muntanya Meteopirinencs/ques!

No et pots perdre...
Món Pirinenc

.

Descobreix el Pirineu!

.

Glossari MeteoPirineus

.

.

.Reportatge de:

Tradueix »