PROPOSTES METEOROLÒGIQUES

SEGUEIX LES

PREVISIONS

La neu i els vessants del Parc Natural del Cadí – Moixeró: De Bagà al coll de Pal

Tornem a viatjar aquest cop fins al Coll de Pal, al Parc Natural del Cadí-Moixeró per parlar sobre la neu i els vessants d’aquest espai natural. Ho veiem a continuació: 

La poca precipitació en forma de neu que habitualment tenim a l’hivern al Parc, provoca que els vessants solells quedin ràpidament despullats de neu i, en canvi, les obagues mantinguin la neu amb molta més facilitat. Un bon indret per comprovar-ho és el coll de Pal. A l’hivern, durant l’ascensió des de Bagà, molt probablement veurem el Moixeró sense neu. És recomanable parar al mirador del Paller de Dalt, des d’on veurem la serra del Cadí i el Pedraforca, amb molta més neu al vessant que mira cap al nord.

Habitualment, quan arribem al coll de Pal, passarem en poca estona de molt poca o absència de neu, a un paisatge molt més blanc, per això a pocs metres tenim pistes d’esquí. El vessant doncs, determina completament la neu.

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Duració de la ruta: Mig dia.
  • Distància total: 19 km
  • Temps total: 2:30 hores amb parades proposades
  • Punt d’inici i final: De Bagà al coll de Pal
  • Dificultat: Fàcil
  • Època recomanada: Qualsevol època.
  • Material necessari: En cas de neu o gel, bon equipament al cotxe.

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »