Pobles amb encant

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Pobles amb encant a la Cerdanya: Béixec i Músser

Avui ens arribem fins uns dels pobles amb més encant de la comarca de la Cerdanya, una de les valls més característica del Pirineu. Parlem de les poblacions de Béixec i Músser, dos dels pobles més autèntics que encara mantenen la seva morfologia tradicional pirinenca. Ens acompanyeu a conèixer aquests especials indrets?

Ens arribem fins a la Cerdanya, una de les comarques del Pirineu més boniques i més visitades del Pirineu català. Però no és només això, la cultura i alguns pobles amb molt d’encant, ens faran descobrir l’autenticitat d’aquest territori i la seva bellesa entre muntanyes.

Comencem parlant del poblet de Músser, situat al costat de la població d’Estana, als peus de l’espectacular serra del Cadí. Aquest conjunt urbanístic del segle XVI-XVII, es troba habitat des del neolític documentat amb el nom de Munciar. La seva morfologia urbana, sobretot parlant dels carrers del nucli antic i la plaça Major conserven l’estructura medieval, amb cases antigues que donen un gran encant a la vila. És diu que la població de Bèixec, va tenir un castell construït per un cabdill musulmà anomenat Musa II, que va donar un elevat creixement a la població. Segons la història, al prat d’Ambell, pròxim a la vila, s’hi troba enterrada la filla del cabill, Oria Ben Musa, que va morir jove.

Seguim amb l’altre proposta de visita, a la vila de Bèixec situat a la solana de la Cerdanya, a la zona N de les muntanyes on podem gaudir d’unes vistes fantàstiques de la vall i de la serra del Cadí. Aquesta entitat de població pertany al municipi de Montellà i Martinet, essent el poble més occidental de la Cerdanya, conjuntament amb Arànser. Tot i tenir una població de només 5 habitants (2019), aquesta població de la Baixa Cerdanya va ser senyoria de la comunitat de preveres de Puigcerdà.

Tot i ser un petit nucli de població, manté la seva morfologia pirinenca en un paratge i uns paisatges de pel·lícula. Hi podem trobar l’antiga església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria, de caire romànic amb alguna característica gòtica, que va ser esmentada per primer cop l’any 839, durant la consagració de la catedral romànica de la Seu d’Urgell. Així doncs, un indret de gran història respecte els Pirineus i el territoris de la zona!

Aquesta és la nostra proposta de pobles amb encant de la Cerdanya. Ens hem deixat alguns racons, els quals sabem que us encantaria visitar! Però no us preocupeu, elaborarem molts més articles sobre pobles al Pirineu perquè pugueu triar i planejar la vostre visita! Així doncs, per estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »