ESTANYS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Estanys de Gémena (Vall de Boí)!

Avui ens arribem fins a la Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça per descobrir un conjunt d’estanys que ens robaràn el cor, no només per les vistes de la zona sinó també per la seva situació. Parlem doncs, dels estanys de Gemena. Ens acompanyeu a descobrir aquest indret?

L’extrem nord de la Vall de Boí, hi trobem un cojunt lacustre majestuós. En aquest article però, ens centrem en els estanys més grans, coneguts com els de Gémena. Estan formats per l’estany Gémena de Baix i el de Dalt, ambdos situats als peus de grans cims amb altures que ronden entre els 2500 i els 3000 m, com són el Comaloforno, amb els seus 3.033m, sostre de la vall.

Proposem una ruta amb una exigent pujada, que ens permetrà descobrir el paisatge de la zona, amb boscos formats per faig i avets (espectaculars a la tardor), grans pinedes i alguns salts d’aigua realment impressionants, que ens portarà fins al Planell de Llubriqueto. A partir d’aquí el camí esdevé més dret i pedregós, fins a arribar als estanys. Si encara tenim més ganes de caminar, podríem arribar fins als estanys Gelats, situats just als peus del massís de Bessiberi i com bé diu el seu nom, els trobarem glaçats des de finals de tardor fins els primers dies d’estiu.

SABIES QUE…

El nom dels estanys de Gemena ve del llatí stagna Gemina que significa llacunes bessones.

Powered by Wikiloc

COM S’HI ARRIBA?

Per accedir-hi, cal sortir des de Caldes de Boí -aparcament davant el balneari-, essent una ruta tranquil·la i perfecte per visitar amb tota la familia. Des d’aques punt, agafem una pista asfaltada que ens porta fins un dels punt de control d’entrada al Parc Nacional, on podem demenar informació al guarda del control que disposa de tríptics d’informació o al mateix plafó imformatiu fora d’aquest punt. Iniciem la ruta creuant el pont, per tal d’agafar el sender que ens anirà portant a través d’unes fites de fusta grogues pel paisatge i on anirem agafant lentament altitud. La pujada és llarga, però amb unes vistes exepcionals. Finalment arribarem a l’estany de Gémena de Baix, on es pot seguir el camí fins al pic del Besiberri Sud (3.023m), passant per la resta de llacs de la zona. Tornarem pel mateix camí, a l’inversa. 

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »