DESCOBERTA PIRINEUS!

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Colors de tardor: els voltants de Beget i el cim de Comanegra

Seguim amb el nostre viatge per les millors propostes de colors de tardor pel Pirineu. Avui ens arribem fins a un indret molt especial, situat a l’espai natural de l’Alta Garrotxa però que pertany a la comarca del Ripollès! Parlem de la petita població de Beget i del cim del Comanegra, limit amb la fronera amb França. Així doncs, durant les properes setmanes podeu arribar-vos fins al boscos d’aquesta zona, i gaudir de tots els indrets, rutes i cims, que uns recomanarem i parlarem a continuació:

Tal i com ja vam veure en els últims articles de colors de tardor del 2019 vam visitar les poblacions d’Os de Civís, de la fageda de Conangles, els boscos de Burg o els del Berguedà, la barreja de tonalitats ataronjades, vermelloses i grogues, són les que donen la bellesa en aquests indrets. A continuació, podrem veure quins indrets són els més recomanables de visitar o rutes per fer en els boscos d’una de les comarques i valls més boniques del nostre Pirineu, on hi discórrer un dels rius més importants de la nostre geografia catalana; el Segre. Parlem doncs del Ripollès!

ELS VOLTANTS DE BEGET

A l’espai natural de l’Alta Garrotxa, descobrim un dels pobles amb encant nomenats per la Generalitat l’any 2019, la petita vila de Beget. Aquest indret tan pintoresc, s’ubica a 5541 m d’altitud, amb una morfologia preciosa. Un poble amb cases i carrers assentats sobre la pedra, dividit pel riu que discórrer per la zona, el qual permet comunicar el poble per dos ponts medievals molt ben conservats.

Però aquesta vila, remunta temps enrere a nivell històric, però el que l’hi donava renom és l’art romànic -encara actualment-. L’església que hi trobem, dedicada a Sant Cristòfor de Beget, va ser construïda el segle X, essent un dels exemplars romànics més bonics i més ben conservats de la zona i del Prepirineu català. No oblidar-nos del retaule del seu interior, tallat en fusta del segle XII.

EL CIM DEL COMANEGRA

D’altre banda, per tal de poder gaudir d’una preciosa i entretinguda ruta per les muntanyes de la zona pujant fins al cim del Comanegra, frontera amb França. Aquesta espectacular muntanya d’aproximadament 1557 metres, s’ubica entre els municipis de Montagut i Oix (Alta Garrotxa), Camprodon (Ripollès) i el de Menera al Valldespir (França). Així doncs, un punt geoestratègic amb vistes a tots els vessants! A Continuació, trobareu una proposta de ruta que puja al cim del Comanegra i ens porta fins el Puig de les Bruixes, una volta circular molt entretinguda. 

MeteoPirinencs/ques, esperem que trobeu interessant la proposta d’aquesta setmana! No us perdeu la de la setmana vinent, marxarem fins al N del Ripollès frontera amb la Garrotxa, per visitar la població de Beget i voltants. I si no n’has tingut prou, recordar que ens podeu seguir-nos a les XXSS com Facebook, Instagram o Twitter, i també rebre la nostra newsletter setmanal!

RUTA PROPOSADA

Finalment, tal i com ja hem mencionat, podem realitzar una ruta magnífica circular pels límits Ripollés-Alta Garrotxa-Vallespir. Arribem fins al final -les Basses de Monars- de tot d’una pista forestal d’aproximadament 8 km, la qual agafem en un trencall a l’esquerra a la població de Rocabruna. Des d’allà començem la ruta pujant al cim de Comanegra, plena de camins on és molt fàcil perdre’s. Un cop arribem a la carena, veurem un canvi espectacular de la vegatació, amb prats al vessant sud i una fageda molt espessa al vessant nord. Finalment arribarem al punt geodésic del Comanegra, punt més alt de la Garrotxa. Seguirem la nostra ruta per la carena, fins arribar al Puig de les Bruixes amb un suau ascens final. Per tal de tornar al nostre punt d’inici, seguirem per sota del aquest últim cim, vigilant que el cami és força perdedor, on acabarem entrant en un bosc bonic de roures i moixera fins arribar al cotxe altre cop. 

Powered by Wikiloc

.

.

.PER SI T’HAS PERDUT ALGUN DELS ARTICLES DE COLORS DE TARDOR…

.

.

.Reportatge de :

Amb el suport de: 

Tradueix »