MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ruta amb raquetes des del refugi Corral Blanc fins al Puig de Dòrria

Si us encanta fer cims i voleu gaudir d’una fantàstica jornada de neu fent raquetes de neu, us proposem anar al Ripollès per fer un dels cims del Pirineu català més agraïts i amb menys dificultats tècniques, el Puig de Dòrria de 2.561m. A través de la serra d’Estremera i sortint del bonic paratge del refugi del Corral Blanc al Ripollès, gaudirem sota la vigilancia del Puigmal, d’una espectacular sortida envoltats dels gegants del Pirineu oriental.

Vistes cap a l’alta vall del Freser. Balandrau i Torreneules, cims protagonistes.

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Dòrria
  • Duració de la ruta: Un matí
  • Distància total: 9,7 km, tot i que al tractar-se d’una ruta lineal, podem anar fent i girar quan tinguem ganes.
  • Desnivell acumulat (en total): 720 m (Altitud mínima:  1.858 m / Altitud màxima: 2.561 m)
  • Temps total (sense parades):  4:45 h
  • Punt d’inici i final: Sortint de Planoles, ascendir per pista pavimentada fins al refugi del Corral Blanc.
  • Dificultat: Moderada. Tot i no haver dificultat tècnica, el desnivell fins al cim és considerable.
  • Època recomanada: Per raquetes de neu, quan tinguem prou neu (habitualment entre desembre i abril). Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta.
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Puigmal 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 
Powered by Wikiloc

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Sortirem del refugi del Corral Blanc seguint la pista que porta fins al coll d’Estremera, sobre les passes del GR-11, tot i que si tenim ocasió com indica el track adjunt, podem tallar uns metres abans, per anar a buscar cap a la nostra esquerra la carena de la serra. Un cop a la carena, no hi ha pèrdua! L’hem de resseguir sempre a cavall de la vall de Planès i la vall de les Clotes, per la serra de la Vaquerissa, tot seguint un filat que recorre la serra. Un cop amunt de tot, trobarem el cim de Dòrria, amb unes espectaculars vistes de gran part del Pirineu oriental i central Català.

Aquesta zona espectacular del Ripollès, atreu els caps de setmana i festius a molta gent, pel que recomanem sempre que sigui possible, realitzar aquesta ruta en dies no festius si cerquem més tranquil·litat.
Pel que fa a la neu de la zona, depèn molt de la temporada i aquestes muntanyes tenen un gran enemic, la tramuntana, que després del seu pas deixa despullades de neu la muntanya, fent que no sigui possible fer la sortida amb raquetes de neu. És important doncs, abans de decidir realitzar aquesta ruta, saber l’estat de la neu d’aquell dia.
El paisatge d’aquest indret és excepcional, una de les zones del Ripollès més espectaculars.

No et pots perdre...
Raquetes a l'estany Llong i Redó

Gaudeix del Pirineu amb raquetes!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Un reportatge de:

Amb el suport de: 

Tradueix »