MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Sortida esquimo a les font dels Freser (Ripollès)

Marxem fins al Ripollès, on us proposem una sortida d’esquí de muntanya (esquimu) de nivell fàcil, apte per a tots els nivells de gent avesada en aquesta disciplina, (tant per la forma física com pel domini de l’esquí en baixades). Aquest cop ens endinsem a les zones altes del Ripollès en una sortida que s’iniciarà al pàrquing de dalt de Vallter 2000 i finalitzarà a les fonts del Freser.Tot i ser una sortida apte per tots els esquiadors de muntanya, convé destacar que els perills d’allaus varien segons les condicions meteorològiques i no es reflecteix en el barem de dificultat de la sortida.

Climàticament a l’hivern solem tenir dos protagonistes a la zona! El més habitual, el vent de tramuntana, fort i violent algunes jornades, provocant el perillós torb! I per rebre grans nevades, caldrà esperar a les llevantades, que deixen veritables pastissos de neu a la zona!

Així doncs, ens acompanyeu?

 

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Colls i punts de pas a assolir: Coll de la Marrana, Aiguols podrits i Fonts del freser.
  • Duració de la ruta: Un matí
  • Distància total (anada i tornada): 9 Km Anada i tornada pel mateix lloc.
  • Desnivell acumulat (total): 470 metres
  • Punt inici i final: Pàrquing de dalt de la estació de Vallter 2000 (on surt el camí cap al refugi Ulldeter)
  • Dificultat: Fàcil
  • Època recomanada: Variable en funció de la neu, sempre en període hivernal.
  • Material necessari: equipament d’esquí de muntanya, pala DVA i sonda. Mapes Alpina 1:25000 de les capçaleres del Ter i Freser.
 
 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut al pàrquing de dalt de Vallter 2000, a 2155 m El primer tram del recorregut transcorre per les pistes d’esquí fins que les abandonem per deixar les pistes a la dreta i dirigir-nos en direcció el refugi VELL d’Ulldeter. Un cop en aquest punt visualitzarem el coll de la marrana, entre el pic del Gra de fajol i el pic de Bastiments. Ens hi arribarem tenint en compte que el tram final té un pendent una mica més pronunciat. Un cop som al coll de la Marrana podrem iniciar un descens suau tot flanquejant la muntanya en direcció nord-oest sense gairebé perdre alçada. Transcorreguts 700 m arribarem als Aiguols podrits, una basseta molt fotogènica. En aquest punt deixarem de baixar i començarem a pujar uns 750 metres suaument fins arribar a les fonts del Freser. Es tracta d’una travessa molt bonica, sense ascendir cap cim però transcorrent sempre espais alpins sense grans pendents que puguin presentar dificultats. A banda, es tracta d’una ruta molt freqüentada a l’estiu, ja que és el GR11, fet que ens pot ajudar si trobem qualsevol indicació visible que no hagi tapat la neu.
La tornada la realitzarem pel mateix recorregut d’anada.

RECOMANACIONS:

Aquesta zona és una de les més emblemàtiques de l’Alta muntanya del Ripollès, i per aquí arriba molta gent amant de la muntanya i la neu. No em de menysprear però, les condicions meteorològiques d’alta muntanya de la zona, pel que recomanem sempre abans d’anar consultar la previsió del temps i el butlletí de neu. 
La ruta, ens regala l’oportunitat de visitar els naixements del Ter i el Freser, dos rius germans que neixen a tocar, però conformen dos recorreguts oposats, fins a trobar-se novament a Ripoll. 

 

No et pots perdre…
EsquiMu al Pic de l'Orri (Port Ainé)

Gaudeix del Pirineu amb esquí de muntanya!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Un reportatge de :

Amb el suport de: 

Tradueix »