MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

De Sant Martí d’Ogassa fins al Taga (Ripollès)

 

La serra Cavallera és una gran muralla de més de 2.000 metres d’altitud, que es troba al ben mig de la comarca del Ripollès, fent frontera de les muntanyes mitjanes del sud amb l’alta muntanya del nord de la comarca. Sant Martí d’Ogassa es situa als peus de la serra en un indret de gran bellesa natural i des d’aquí es poden ascendir a cims com el Puig Estela o l’emblemàtic Taga, una de les propostes de cims més espectaculars del Pirineu oriental, donada la seva senzilla ascensió i la ubicació perfecta al ben mig de la comarca, que li ofereixen unes vistes de 360º espectaculars. No cal dir que ens trobem en una zona d’alta muntanya, pel que la neu sol ser present i és per això que durant l’hivern, potser ens haurem de calçar unes raquetes o esquís per arribar-hi!

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Taga (2.040 m)
  • Duració de la ruta: Una horeta
  • Distància total: 6,5 km
  • Desnivell acumulat (en total): 688m (Altitud mínima: 1.369 m / Altitud màxima: 2.040 m)
  • Temps total (sense parades): 4:05 h
  • Punt d’inici i final: Sant Martí d’Ogassa
  • Dificultat: Fàcil, tot i que el desnivell, és fort.
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny.
  • Material necessari: Mapes (Taga, Alpina 1:25000)
 
 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Sortirem des de Sant Martí d’Ogassa, una preciosa joia del romànic encarada als vessants solells de la serra Cavallera. Des d’aquí, ens tocarà suar una estona! Anirem enfilant fort pel torrent de la font del Freixe, passarem a tocar de la font i no pararem d’ascendir dret fins que arribem a la portella d’Ogassa, que separa la serra Cavallera del Taga. Nosaltres continuarem a ponent resseguint el llom de la muntanya, fins a arribar a la creu del Taga. Quines vistes!! La tornada serà pel mateix camí.

Posta de sol des del Taga, amb el Pedraforca a l’horitzó

 

.

.

.Un reportatge de:

Amb el suport de: 

Tradueix »