DESCOBERTA PIRINEUS

Museu Etnogràfic de Ripoll (Ripollès)

Una bona proposta per gaudir o complementar la nostra visita al Ripollès, és visitar el museu etnogràfic de Ripoll! 

Segons argumenten des del museu, referència del Pirineu Oriental, “tenim com a missió documentar, estudiar, difondre i conservar el patrimoni etnològic material i immaterial, especialment del Ripollès, abastant el Pirineu Oriental i destacar-ne aquells aspectes originals que ens permeten explicar el passat i l’evolució social, cultural, econòmica i tècnica de la zona, amb la voluntat de mostrar la nostra identitat i desenvolupar xarxes de treball i d’estudi al llarg del territori, esdevenint un centre de referència per donar a conèixer la nostra manera de ser i de viure al món, i alhora un lloc on el món es mostri al nostre territori. Ha d’ensenyar com era la nostra societat en el passat però té com a repte estudiar i analitzar la societat actual, per contribuir-hi i per avançar d’una manera cohesionada i inclusiva.

Dedicar unes quantes hores per visitar-lo és sincerament, una experiència i descobriment del passat pirinenc. La seva exposició permanent, repartides en tres plantes, ens ofereix un munt d’informació d’interès. A banda, podem complementar la visita amb les exposicions temporals, que podeu consultar en aquest apartat.

Així doncs, ja saps que durant la vostra visita a Ripoll, teniu una cita obligada!

 

 

REPORTATGE DE: 

 

 

Amb el suport de: 

Tradueix »