MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Sortida esquimo tuc dera Pincela (Val d’Aran)

En aquesta proposta anem a l’Aran a fer una ruta de nivell mitjà en un terreny llis molt agraït amb paisatges ben nevats. Es tracta de l’ascensió al tuc dera Pincela des del poble de Bagergue, una zona habitualment amb força neu, on només cal estar atents als primers trams de la sortida que poden presentar algun punt sense neu.
La ruta és sincerament, espectacular, en un indret poc freqüentat i amb vistes úniques.

Així doncs, ens acompanyeu?

 

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Colls i punts de pas a assolir: Borda des de Peró, Cabana d’Arenho, Serra dera Pincèla.

  • Duració de la ruta: Un matí sencer (6 h)

  • Distància total (anada i tornada): 14 Km Anada i tornada pel mateix lloc.

  • Desnivell acumulat (total): 1132 metres

  • Punt inici i final: Pàrquing de la val del arriu Unhola, just abans de la ermita de santa Margalida.

  • Dificultat: moderat.

  • Època recomanada: Tota la temporada de neu amb perills d’allaus baixos. Terrenys complexos. 

  • Material necessari: equipament d’esquí de muntanya, pala DVA i sonda. Piolet i Grampons. Mapa Alpina 1:40.000 Val d’Aran.

 
 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut al pàrquing  que trobem just després del poble de Bagergue, a 1430 m. En aquest punt hem de seguir una pista que va pel fons de la vall i que pot presentar algun dèficit de neu (important no agafar una pista que deixarem a la dreta que tindrà una pujada més pronunciada). Es tracta d’un tros bastant planer, sense dificultats. Arribats a un pontet,  el creuarem i ens dirigirem a la esquerra, per arribar a la bordes “des de Peró”, encara al fons de vall. En aquest punt iniciarem l’ascens tot seguint la mateixa pista però tallant els grans revolts que aquesta fa sense perdre la pista de vista, ja que serà el nostre referent fins quer arribem al barranc de borrassa. És aquí on abandonarem definitivament la pista ja que trencarem a l’esquerra per evitar travessar aquest barranc i mantenir-nos sempre al marge esquerre d’aquest mirant amunt. Passarem per la cabana de Arenho, a costat del mateix barranc i   finalitzarem l’ascens final, amb un pendent més pronunciat que pot presentar una neu dura i que per major seguretat ens pot obligar a posar-nos les ganivetes o els grampons. Finalment arribarem a la carena (serra dera Pincèla), on visualitzarem el cim i el culminarem. Podrem fer la baixada variant el lleugerament el recorregut buscant les neus i els pendents que més ens agradin.

RECOMANACIONS:

Aquesta zona és una de les més emblemàtiques de l’Alta muntanya del Ripollès, i per aquí arriba molta gent amant de la muntanya i la neu. No em de menysprear però, les condicions meteorològiques d’alta muntanya de la zona, pel que recomanem sempre abans d’anar consultar la previsió del temps i el butlletí de neu. 
La ruta, ens regala l’oportunitat de visitar els naixements del Ter i el Freser, dos rius germans que neixen a tocar, però conformen dos recorreguts oposats, fins a trobar-se novament a Ripoll. 

 

No et pots perdre…
EsquiMu al Pic de l'Orri (Port Ainé)

Gaudeix del Pirineu amb esquí de muntanya!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Un reportatge de :

Amb el suport de: 

Tradueix »