MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – Neu abundant a totes les zones

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, HI PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT. 
RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCARA QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA.

BUTLLETINS ESPECÍFICS: ICGC, Lauegi, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

Després d’un període de nevades encarem un cap de setmana amb més calma tret d’algunes nevades febles que afegiran alguns cm al vessant nord i atents a les fortes ventades.  Els gruixos, abundants arreu, permeten a esquiar a tot el Pirineu gairebé a totes les cotes superiors a 1200 m.  La situació  pel que fa a allaus també s’ha anat estabilitzant i ho seguirà fent tret dels punts que rebin noves nevades. A la resta es poden desencadenar allaus en orientacions on toqui més el sol o bé per les acumulacions generades pel vent.  El fred no és tan acusat com els darrers dies però suficient per mantenir una bona qualitat de neu a les orientacions nord. Les orientacions sud poden tenir una neu més humida en les hores centrals del dia.

Ho detallem a continuació.

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:

A  hores d’ara, el mantell de neu és abundant a tots els vessants del Pirineu i a totes les cotes. Els gruixos que s’afegeixin al vessant nord pirinenc, mantindran la situació de perill d’allaus marcada. A la resta s’anirà estabilitat. A les zones que no presentaven neu abans de les nevades, convé escollir terrenys llisos. El mantell de neu té una bona qualitat de neu, a les obagues. El Perill d’allaus per aquest cap de setmana se situa a 3 (marcat) al Pirineu occidental, cara nord del Pirineu i zones d’influència. També al vessant sud pirinenc  excepte el Prepirineu, Cerdanya i Pirineu oriental, on el perill és 2 (moderat).

ATENCIÓ:

  • La pujada de temperatures pot desencadenar la formació d’allaus a hores centrals del dia i en solanes; evitem-les. 

  • Escollim terrenys simples a totes les zones que presentin un perill 3 d’allaus.

​DISTRIBUCIÓ DEL MANTELL NIVAL

Gruix

El Pirineu oriental és esquiable per damunt de 1200 m en orientacions nord i 1500 m en orientacions sud amb gruixos modestos que van de 20 a 100 cm.

El Prepirineu, i vessant sud del Pirineu (Alt Urgell, Cerdanya, Berguedà, Baix Pallars, Ribagorça) presenta gruixos destacables d’entre 20 i 65 cm i és esquiable per damunt de 1400 m  a les orientacions nord i 1800 m a les orientacions sud llises.

El vessant nord dels Pirineus centrals i les zones d’influència (Val d’Aran, nord del Pallars, Ariège…)  és esquiable per damunt de 1200 m en orientacions nord i 1500 m en orientacions sud. Presenta gruixos de 30 a 120 cm.

El Pirineu occidental  i atlàntic és esquiable per damunt de  1200m a les orientacions nord i 1500 a les orientacions sud. Presenta gruixos de 30 a 150 cm.

Tendència

La tendència de cara al cap de setmana és que es mantingui o s’incrementi la situació de perill al Pirineu occidental i vessant nord i que es mantingui a la resta.  

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Donat que hem vist que el perill d’allaus augmenta arreu del Pirineu, us animem a prioritzar zones on el perill sigui més reduït! Consulteu els butlletins oficials per determinar la ruta (orientació i cotes!).

Us proposem una interessant sortida al Tossal d’Estivella, Solsonès.

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!

Rebeu cada setmana aquest butlletí a través del nostre canal de TELEGRAM a https://t.me/esquimu

Amb la col·laboració d’Òscar Jorba

Us deixem el vídeo de l’estat de neu actual del Pirineu, vist des de l’Helicòpter!

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »