MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – S’incrementa el perill d’allaus!

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, HI PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT. 
RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCARA QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA.

BUTLLETINS ESPECÍFICS: ICGC, Lauegi, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

Seguim amb moviment nivològic. A la espera de com evoluciona la nevada de divendres es preveu un increment de neu notable a tot el Pirineu que farà incrementar els perills sense excepcions. Les nevades cauran sobre un gruix de neu destacable arreu, millorant les condicions als llocs que fins ara s’havien quedat pelats de neu pel vent. Les nevades incrementaran el perill d’allaus i per tant serà un cap de setmana d’escollir terrenys simples per evitar riscos.  El fred no és tan acusat com els darrers dies però suficient per mantenir una bona qualitat de neu a totes les orientacions.

Ho detallem a continuació.

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:

A hores d’ara, el mantell de neu és abundant a tots els vessants del Pirineu i a totes les cotes. Els gruixos que s’afegeixin a tot el Pirineu mantindran o incrementaran la situació de perill als llocs que el butlletí de la setmana passada presentaven un perill moderat. Actualment són esquiables tots els sectors i orientacions del Pirineu vigilant als sectors més rugosos de l’oriental. La neu nova, juntament amb el vent i al fet que tenim un bon gruix de base faran que aquest cap de setmana, tinguem un perill 3 (marcat) al tot el Pirineu.

ATENCIÓ:

  • Les noves nevades faran que el mantell de neu no sigui estable sota les premisses descrites en aquest butlletí, sobretot per damunt de 2000 m.  

  • Escollim terrenys simples, amb pendents suaus en zones de mitja muntanya per evitar exposar-nos a riscos.

​DISTRIBUCIÓ DEL MANTELL NIVAL

Gruix

El Pirineu oriental és esquiable per damunt de 1400 m en orientacions nord i 1700 m en orientacions sud amb gruixos que van de 20 a 110 cm.

El Prepirineu, i vessant sud del Pirineu (Alt Urgell, Cerdanya, Berguedà, Baix Pallars, Ribagorça) presenta gruixos destacables d’entre 20 i 80 cm i és esquiable per damunt de 1400 m  a les orientacions nord i 1700 m a les orientacions sud llises.

El vessant nord dels Pirineus centrals i les zones d’influència (Val d’Aran, nord del Pallars, Ariège…)  és esquiable per damunt de 1300 m en orientacions nord i 1600 m en orientacions sud. Presenta gruixos de 30 a 130 cm.

El Pirineu occidental  i atlàntic és esquiable per damunt de  1300m a les orientacions nord i 1600 a les orientacions sud. Presenta gruixos de 30 a 150 cm.

Tendència

La tendència de cara al cap de setmana és que es mantingui o s’incrementi la situació de perill a tot el Pirineu.  

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Donat que hem vist que el perill d’allaus augmenta arreu del Pirineu, us animem a prioritzar zones on el perill sigui més reduït! Consulteu els butlletins oficials per determinar la ruta (orientació i cotes!).

Us proposem una interessant sortida als clots de rialba, Vall d’Àrreu- Pallars Sobirà

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!

Rebeu cada setmana aquest butlletí a través del nostre canal de TELEGRAM a https://t.me/esquimu

Amb la col·laboració d’Òscar Jorba

Us deixem el vídeo de l’estat de neu actual del Pirineu, vist des de l’Helicòpter!

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »