MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de Muntanya – Abans de les nevades de dilluns, condicions primaverals.
EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, HI PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT. 
RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCARA QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA.

BUTLLETINS ESPECÍFICS: ICGC, Lauegi, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

Es manté l’estabilitat i la calor que donarà lloc a neus humides i primavera el cap de setmana. No obstant això, les nits fredes generaran un mantell dur i regelat a les matinades i els matins que s’anirà estovant i humidificant al llarg del dia. El vessant sud del Pirineu presenta dèficit de neu a cotes mitjanes en general. El vessant nord presenta unes condicions millors.
Ho detallem a continuació.

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:

A hores d’ara, el mantell de neu està dins la mitjana o per sota en línies generals, a tota la serralada. La calor, juntament amb el vent han fet que moltes zones tinguin dèficit de neu. El gel i la neu encrostada, seran protagonistes a tot el Pirineu, sobretot les orientacions sud. Les temperatures agradables del migdia donaran lloc a neus primaveres i humides més fàcils d’esquiar al migdia, no obstant això, aquesta bonança incrementarà el perill d’allaus d’aquest tipus a tot el Pirineu. De cara al cap de setmana és recomanable escollir zones obagues i elevades per trobar la neu adequada però al mateix temps escollir terrenys simples. Amb aquest panorama, ens plantem al cap de setmana amb un perill 2 (moderat) a tot el Pirineu sense excepcions.

ATENCIÓ:

  • La calor afavorirà variacions de la duresa de la neu entre el dia i la nit/matí. A la nit el mantell es regelarà i de dia s’estovarà.
  • El mantell de neu que aporti aquest bon temps, obligarà a utilitzar material d’alpinisme en certs sectors i a prestar atenció a les allaus de fusió a les hores centrals del dia.

​DISTRIBUCIÓ DEL MANTELL NIVAL

Gruix

El Pirineu oriental és esquiable per damunt de 1800 m en orientacions nord i 2300 m en orientacions sud amb gruixos que van de 20 a 100 cm.
El Prepirineu, i vessant sud del Pirineu (Alt Urgell, Cerdanya, Berguedà, Baix Pallars, Ribagorça) presenta gruixos destacables d’entre 20 i 90 cm i és esquiable per damunt de 1800 m a les orientacions nord i 2300 m a les orientacions sud llises.
El vessant nord dels Pirineus centrals i les zones d’influència (Val d’Aran, nord del Pallars, Ariège…) és esquiable per damunt de 1600 m en orientacions nord i 2000 m en orientacions sud. Presenta gruixos de 30 a 140 cm.
El Pirineu occidental i atlàntic és esquiable per damunt de 1600 m a les orientacions nord i 2000 a les orientacions sud. Presenta gruixos de 30 a 150 cm.

 

Tendència

La tendència de cara al cap de setmana és que el mantell mantingui les mateixes condicions.

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Donat que hem vist que el perill d’allaus encarta es elevat a zones del Pirineu, us animem a prioritzar zones on el perill sigui més reduït! Consulteu els butlletins oficials per determinar la ruta (orientació i cotes!).

Us proposem una interessant sortida Pic de la Muga

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!

Rebeu cada setmana aquest butlletí a través del nostre canal de TELEGRAM a https://t.me/esquimu

Amb la col·laboració d’Òscar Jorba

 

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »