MÓN PIRINENC

Exposició MeteoPirineus

Des del passat estiu del 2020 a l’espai Ermengol de la Seu d’Urgell trobem l’exposició del clima del parc natural del Cadí-moixeró realitzada per MeteoPirineus. En aquesta exposició fem un repàs del clima d’aquest parc natural i també de la resta del Pirineu. Us expliquem més detalls.

‘El clima del Pirineu i el Parc Natural del Cadí-Moixeró’

MeteoPirineus conjuntament amb Espai Ermengol i gràcies a un ajut del Parc Natural del Cadí Moixeró i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, van realitzar al 2020 aquesta fantàstica exposició, que parla concretament del clima del Pirineu i del Parc Natural del Cadí Moixeró.

Ubicada a la tercera planta del museu, trobem dues seccions ben diferenciades:

La primera, a la entrada, trobem un seguit de plafons explicatius (en català i en anglès) el visitant coneixerà els núvols i les muntanyes i el vesant nord i sud del Pirineu; els vents i les muntanyes; la relació de la vegetació i la fauna amb el clima; el glaciarisme; les tempestes i consells sobre que cal fer si ens sorprèn una tempesta a la muntanya; i un especial sobre allaus. També trobem a terra una gran mapa per ubicar i contextualitzar el clima de la zona.

A la segona part de la exposició trobem una sala on seure i poder veure els 15 audiovisuals i el documental de MeteoPirineus, el clima del Parc Natural del Cadí Moixeró, on s’expliquen, a través d’espectaculars imatges, els diferents elements climàtics de la zona.

Al llarg dels mesos des de la seva inauguració, tot i la pandèmia, s’han realitzat una trentena de visites guiades i activitats vinculades i la previsió és a poder realitzar un calendari obert a escoles i a públic general, durant la primavera i l’estiu, que anunciarem a la nostra agenda d’activitats.

Recorda, si fas la teva visita per lliure o bé guiada, demana el quadern de camp on t’expliquem els elements explicats a la exposició i recomanació de visita pel parc natural, el conte infantil de MeteoPirineus i els dos pòsters amb fantàstiques fotografies!

……………………………………..                        

Si vols informació sobre horaris de visita o bé vols concertar una visita guiada, contacta amb http://www.espaiermengol.cat/

T’ESPEREM!

 

 

Amb el suport de: 

Tradueix »