MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de Muntanya – De nou, condicions primaverals.
EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, HI PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT. 
RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCARA QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA.

BUTLLETINS ESPECÍFICS: ICGC, Lauegi, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

Canvis a la vista! Finalment ha nevat molt a tot el Pirineu, però només a cotes altes. Per sota 2000 m ha nevat poc o gens. No obstant les condicions per fer esquí de muntanya han millorat molt a tot arreu. La neu del cap de setmana serà pols a les obagues i humida a les solanes. Evitem esquiar en la darrera orientació esmentada. Es pot esquiar a tot el Pirineu d’acord amb les especificacions d’aquest butlletí.

Ho detallem a continuació.

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:

A hores d’ara, el mantell de neu presenta bones condicions ateses les nevades dels últims dies. No obstant això, les solanes de gran part el Pirineu ja estaven lliures de neu, de manera que la nova neu cau sobre terra sec. El gel i la neu encrostada han desaparegut i predominen la neu pols i primavera segons alçada i orientació. En fer uns dies de les nevades, el mantell ja s’haurà estabilitzat força i en general, el Pirineu presenta perill 2 (moderat) d’allaus sense excepcions. Cal estar atents a les solanes en les hores centrals del dia i les obagues que presentin clapes de vent.

ATENCIÓ:

  • El bon temps donarà unes condicions òptimes per a la pràctica d’esquí a tot el Pirineu.
  • El mantell de neu és insuficient per esquiar-lo a les solanes del vessant sud del Pirineu.

​DISTRIBUCIÓ DEL MANTELL NIVAL

Gruix

El Pirineu oriental és esquiable per damunt de 1800 m en orientacions nord i 2300 m en orientacions sud amb gruixos que van de 20 a 110 cm.
El Prepirineu, i vessant sud del Pirineu (Alt Urgell, Cerdanya, Berguedà, Baix Pallars, Ribagorça) presenta gruixos destacables d’entre 20 i 110 cm i és esquiable per damunt de 1800 m a les orientacions nord i 2300 m a les orientacions sud llises.
El vessant nord dels Pirineus centrals i les zones d’influència (Val d’Aran, nord del Pallars, Ariège…) és esquiable per damunt de 1600 m en orientacions nord i 2000 m en orientacions sud. Presenta gruixos de 30 a 160 cm.
El Pirineu occidental i atlàntic és esquiable per damunt de 1600 m a les orientacions nord i 2000 a les orientacions sud. Presenta gruixos de 30 a 160 cm.

 

Tendència

La tendència de cara al cap de setmana és que el mantell mantingui les mateixes condicions.

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Donat que hem vist que el perill d’allaus encarta es elevat a zones del Pirineu, us animem a prioritzar zones on el perill sigui més reduït! Consulteu els butlletins oficials per determinar la ruta (orientació i cotes!).

Us proposem una interessant sortida Pic Negre i Monturull

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!

Rebeu cada setmana aquest butlletí a través del nostre canal de TELEGRAM a https://t.me/esquimu

Amb la col·laboració d’Òscar Jorba

 

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »