MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de Muntanya – De nou, pocs canvis.
EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, HI PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT. 
RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCARA QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA.

BUTLLETINS ESPECÍFICS: ICGC, Lauegi, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

Encetem el cap de setmana amb pocs canvis i alguna feble nevada. El mantell és molt estable, però en alguns llocs és molt dur. La poca neu que caigui en millorarà les condicions sense alterar notablement el perill d’allaus. A cotes baixes la neu no hi és present i a cotes mitjanes i altes escasseja a les solanes, en general. Es pot esquiar a tot el Pirineu d’acord amb les especificacions d’aquest butlletí.

Ho detallem a continuació.

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:

A hores d’ara, el mantell de neu es presenta dur o molt dur en cotes altes i mitges. Els sectors que rebin alguna feble nevada presentaran lleugeres millores, principalment el Pirineu més oriental i el vessant sud. Les solanes de gran part del Pirineu presenten un mantell inexistent o molt feble. El mantell, després de tants dies de bon temps, està molt estable, en general. Cal estar atents a les zones on pugui acumulares la neu nova amb el vent, ja que s’hi poden formar petites allaus. Amb tot al Pirineu tenim perill 2 (moderat) d’allaus sense excepcions.

ATENCIÓ:

  • El mantell de neu està molt gelat a la major part del Pirineu.
  • El mantell de neu és insuficient per esquiar-lo a les solanes del vessant sud del Pirineu.

​DISTRIBUCIÓ DEL MANTELL NIVAL

Gruix

El Pirineu oriental és esquiable per damunt de 1800 m en orientacions nord i 2400 m en orientacions sud amb gruixos que van de 20 a 110 cm.
El Prepirineu, i vessant sud del Pirineu (Alt Urgell, Cerdanya, Berguedà, Baix Pallars, Ribagorça) presenta gruixos destacables d’entre 20 i 100 cm i és esquiable per damunt de 1900 m a les orientacions nord i 2400 m a les orientacions sud llises.
El vessant nord dels Pirineus centrals i les zones d’influència (Val d’Aran, nord del Pallars, Ariège…) és esquiable per damunt de 1700 m en orientacions nord i 2100 m en orientacions sud. Presenta gruixos de 30 a 160 cm.
El Pirineu occidental i atlàntic és esquiable per damunt de 1600 m a les orientacions nord i 2000 a les orientacions sud. Presenta gruixos de 30 a 160 cm.

 

Tendència

La tendència de cara al cap de setmana és que el mantell mantingui les mateixes condicions.

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Donat que hem vist que el perill d’allaus encarta es elevat a zones del Pirineu, us animem a prioritzar zones on el perill sigui més reduït! Consulteu els butlletins oficials per determinar la ruta (orientació i cotes!).

Us proposem una interessant sortida PUIGMAL

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!

Rebeu cada setmana aquest butlletí a través del nostre canal de TELEGRAM a https://t.me/esquimu

Amb la col·laboració d’Òscar Jorba

 

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »