MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS
Esquí de Muntanya – Baixada forta de temperatures.
EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, HI PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT. 
RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCARA QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA.

BUTLLETINS ESPECÍFICS: ICGC, Lauegi, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

Cap de setmana de pocs canvis. La poca neu que va caure ha tingut temps d’aposentar-se i el mantell continua estable i en molts casos dur. A banda, el mantell és escàs o inexistent a les solanes i això limita més moltes de les sortides que fem. Es pot esquiar a tot el Pirineu d’acord amb les especificacions d’aquest butlletí.

Ho detallem a continuació.

 

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:

A hores d’ara, el mantell de neu es presenta dur o molt dur en cotes altes i mitges tret d’alguns sectors del vessant sud, on la feble nevada ha deixat un mantell més agraït. El mantell de neu és escàs o inexistent, sobretot a cotes mitjanes i baixes i a les solanes. La pràctica de l’esquí es redueix a cotes altes i obagues. L’estabilitat del mantell és més que evident i tan sols hem de patir per les febles nevades que puguin donar lloc a clapes de vent al vessant sud del Pirineu. Amb tot al Pirineu tenim perill 1 (feble) d’allaus a tot el Pirineu excepte al Pirineu oriental, on tenim perill 2 (moderat).

ATENCIÓ:

  • El mantell de neu està molt gelat a la major part del Pirineu.
  • El mantell de neu és insuficient per esquiar-lo a les solanes del vessant sud del Pirineu.
​DISTRIBUCIÓ DEL MANTELL NIVAL

Gruix

El Pirineu oriental és esquiable per damunt de 2000 m en orientacions nord i 2400 m en orientacions sud amb gruixos que van de 20 a 110 cm.
El Prepirineu, i vessant sud del Pirineu (Alt Urgell, Cerdanya, Berguedà, Baix Pallars, Ribagorça) presenta gruixos destacables d’entre 20 i 100 cm i és esquiable per damunt de 2000 m a les orientacions nord i 2400 m a les orientacions sud llises.
El vessant nord dels Pirineus centrals i les zones d’influència (Val d’Aran, nord del Pallars, Ariège…) és esquiable per damunt de 1700 m en orientacions nord i 2100 m en orientacions sud. Presenta gruixos de 30 a 160 cm.
El Pirineu occidental i atlàntic és esquiable per damunt de 1600 m a les orientacions nord i 2000 a les orientacions sud. Presenta gruixos de 30 a 160 cm.

 

Tendència

La tendència de cara al cap de setmana és que el mantell mantingui les mateixes condicions o millors en aquells punts on la neu hagi estat més generosa.

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Donat que hem vist que el perill d’allaus encarta es elevat a zones del Pirineu, us animem a prioritzar zones on el perill sigui més reduït! Consulteu els butlletins oficials per determinar la ruta (orientació i cotes!).

Us proposem una interessant sortida TOR fins PIC NEGRE

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!

Rebeu cada setmana aquest butlletí a través del nostre canal de TELEGRAM a https://t.me/esquimu

Amb la col·laboració d’Òscar Jorba

 

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »