PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 30 d’abril, 1 i 2 de maig – Traca final amb ploguda intensa!

Atenció a les precipitacions! Entre avui dijous i dissabte al vespre, arriba el plat fort de la pertorbació, amb pluges i nevades que seran abundants i generalitzades, sumant al que ja ha plogut aquesta setmana, entre 40 i 100mm! Una fantàstica notícia. A més a més, continuen també les nevades i especialment dissabte, podrà fer una nevada intensa per sobre dels 1.900m! Diumenge temps molt més estable.
Ho expliquem a continuació:

Divendres 30 d’abril: Probablement a gran part del Pirineu tindrem una treva de precipitacions! Durant la matinada encara tindrem pluges i algunes tempestes, localment fortes, però que aniran a menys al llarg del dia. Matí amb boires i estones amb clarianes, i al migdia retornen les nuvolades, amb alguns ruixats o tronades en qualsevol indret, més probable al Pirineu oriental, tot i que no seran generalitzats. Fresca. Cota de neu 2.200m. El vent bufarà fort del sud, especialment a cotes altes.

Dissabte 1 de maig: Comença el mes de maig en una jornada passada per aigua. Pluja abundant i generalitzada a tot el Pirineu i Prepirineu, amb precipitacions continuades d’anar sumant litres durant hores i hores. A l’alta muntanya, per sobre dels 1.900m podrà nevar fort i acumular força neu. En aquest episodi es poden acumular entre 25 i 100mm de forma general, així que serà l’episodi de precipitacions més important del que portem aquest 2021 de forma general. Ambient fred. Al vespre les precipitacions aniran minvant. 

Diumenge 2 de maig: Dia diferent, amb un matí amb restes de núvols i boires enganxades a les valls, tot i que el sol s’anirà imposant. Tot i això, les nuvolades a la tarda tornaran a desenvolupar-se, i a la tarda tindrem ruixats i tronades a moltes zones, puntualment fortes. La cota de neu baixa a 1.400m i l’ambient quan no faci sol, serà fred.

Tendència pels pròxims dies: La propera setmana tindrem una situació molt més estable, amb moltes jornades de sol i temperatura que ens recordarà que ja estem al maig! Alguna tarda amb alguns ruixats puntuals, però ja no es veuen situacions de pluges generalitzades. Ho anirem seguint, els mapes al maig, solen canviar ràpidament!

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució! També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »