PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 12 i 13 de juliol – Després de la calor, arriba ambient de tardor!

Després de la punta de calor d’aquest diumenge, tenim una important refrescada a la vista, que farà baixar entre 10 i 18ºC les temperatures entre avui i dimarts! I atenció, la refrescada vindrà acompanyada de precipitacions en alguns indrets, fent baixar la cota de neu de dimarts al matí, per sota dels 2.000m! Caldrà tenir present que l’ambient a alta muntanya de dimarts serà d’hivern, amb glaçades i vent, precaució!
Precipitacions, demà a la tarda i dimarts, de tarda i concentrades al Pirineu Axial i Pirineu Oriental!
Expliquem aquest tastet de tardor que tindrem amb detall, a continuació:

Dilluns 12 de juliol: Matí encara força càlid, amb cel variable i amb vent intens del sud a cotes altes. A la tarda l’arribada de l’aire fred, començarà a fer créixer nuvolades, que faran descarregar tempestes al Pirineu Axial (Ribagorça, Pallars, Andorra, Cerdanya i Ripollès) i més esporàdicament podran arribar a la resta del Pirineu i Prepirineu.
La calor ja anirà clarament a la baixa, especialment al vessant nord del Pirineu on passarem de la calor contundent de diumenge, a la fresca del dilluns.
Marxa la calitja.

Dimarts 13 de juliol: Jornada freda per l’època de l’any! Al vessant nord del Pirineu (Vall d’Aran i zones properes a França del Pallars i Andorra), tindrem precipitacions febles, que a la matinada i primeres hores seran de neu per sobre dels 1.900m!
A la resta del Pirineu cel dominat per les clarianes, el vent del nord i la notable refrescada.
A la tarda les nuvolades tornaran de fer-se importants, i tindrem ruixats i tempestes especialment al Pirineu oriental, Cerdanya, Berguedà, Ripollès, Garrotxa i possiblement Alt Empordà. Alguna forta i amb calamarsa. A la resta del Pirineu serà més difícil que arribi a ploure (o nevar!). A la tarda la cota de neu però, ja pujarà dels 2.700m.
Caldrà anar molt ben equipat si tenim intenció d’anar a fer alta muntanya, tindrem temperatures entorn dels 0ºC i fortes ventades.

Tendència pels pròxims dies: Dimecres i dijous encara amb ambient fresc per trobar-nos en ple juliol i amb ruixats i tronades en moltes zones del Pirineu i Prepirineu. Final de setmana ja més estable i amb retorn de l’ambient estiuenc, encara que de calorades de moment, tampoc es veuen!

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució (no podem contestar a previsions particulars!). També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »