MÉTEO ARTICLE

SEGUEIX LES

PREVISIONS

MOBILITAT SOSTENIBLE A POLLINERES I ELS ESTANYS DE LA PERA

Al llarg de la darreres setmanes hem anat veient com diversos indrets del Pirineu han decidit regular els seus accessos per intentar allunyar les massificacions d’algunes zones del Pirineu que habitualment queden col·lapsades per l’arribada centenars de visitants. El darrer cas ha estat, des d’aquest 1r d’agost, l’accés amb vehicles motoritzats a la pista que connecta l’Estació d’Esquí nòrdic d’Aransa amb el Refugi del Cap de Rec tot passant per Pollineres, punt molt freqüentat per visitar els estanys de la Pera. Us n’expliquem més detalls a continuació:

 

 

Fontalba, l’accés a la Pica d’Estats, al Prat del Cadí i un llarg etc., han vist en els darrers mesos limitat o controlat el seu accés per tal de regular i fer sostenible l’arribada de turistes en zones de molta freqüentació del Pirineu. Ja hem parlat a través d’alguns articles amb els companys de PEUSA sobre mobilitat sostenible i avui ens fem ressò d’aquestes iniciatives.

La sobrefreqüentació de turismes particulars que han estat accedint en els darrers anys a l’àrea de pícnic i refugi lliure de la Font de Pollineres, ha obligat aquest agost del 2021 a restringir l’accés de vehicles i només podran fer-ho, exceptuant els tècnics de l’estació, aquelles persones que tinguin una reserva feta al Refugi dels Estanys de la Pera.

Així doncs, d’ara en endavant, només qui tingui una reserva prèvia per dinar o pernoctar al refugi podrà accedir amb el seu vehicle fins al pàrquing de la Font de Pollineres, ja que a cada banda del camí s’hi ha instal·lat una barrera, com es pot veure en la següent imatge, que estarà posada tot l’any.

 

Font: https://www.instagram.com/refugiestanysdelapera/

 

Tothom que vulgui anar al Refugi dels Estanys de la Pera a dinar-hi o pernoctar-hi haurà de contactar amb ells via correu electrònic (estanysdelapera.refugi@feec.cat) o via WhatsApp (606 99 14 73). Seguidament us demanaran les vostres dades i el pagament d’una bestreta i, quan hagin rebut el pagament, us enviaran un permís que us autoritzarà a passar per la barrera amb el vostre vehicle.

Un cop arribeu al poble d’Aransa, haureu de passar a recollir la clau de la barrera per l’hostal “El Pas de la Pera”, on haureu d’omplir un exemplar del permís per passar la barrera que us havien enviat prèviament, o lliurar-lo ja imprès; també haureu deixar una fiança de 20€ en recollir la clau que, us retornaran quan deixeu la clau a l’hostal altra vegada.

 

Font: Google Maps

 

Quan hagueu aparcat el cotxe a la Font de Pollineres haureu de resseguir el traçat del GR11.10 (marques blanques i vermelles) que us portarà fins al refugi. El traçat d’aquesta ruta és uns 2,5 km de llarg i uns 200 m de desnivell que es poden completar en un temps d’entre 40 i 45 minuts i ja haureu arribat al Refugi dels Estanys de La Pera!

 

Font: https://www.instagram.com/refugiestanysdelapera/

 

Però si teniu intenció de realitzar una sortida per la zona dels Estanys de la Pera sense pernoctar ni allotjar-vos al refugi, s’ha optat per una solució més sostenible, s’ha habilitat un servei de bus llançadora intern, que portarà al qui ho vulgui fins a la Font de Pollineres.

 

Hi haurà dues rutes possibles de bus:

  1. CAP DEL REC-POLLINERES -CAP DEL REC (50MINS)
  2. EL FORNELL-POLLINERES -EL FORNELL (40MINS)

 

Aquest servei, enguany, estarà actiu cada dia fins al 12 de setembre de les 9h a les 20h i els diners recaptats s’utilitzaran per mantenir les pistes forestals en bon estat, import que actualment assumeixen municipis amb uns recursos econòmics molt limitats.

 

En la següent imatge podeu veure-hi els horaris detallats i les tarifes:

 

Aquest seguit d’accions s’estan duent a terme per tal de potenciar la mobilitat sostenible, disminuir la degradació del medi natural a causa de l’acció antròpica i reduir la nostra petjada ecològica i les emissions de CO2.

 

És un tema que des de MeteoPirineus hem parlat en diverses ocasions, on tenim com a repte saber equilibrar l’arribada de visitants i que l’impacte en el medi natural sigui nul. Es pot fer amb aquest tipus de regulacions que acabem de parlar, però no tot acaba aquí! És clau que a la regulació de la mobilitat, també li sumem el tipus de vehicles que utilitzem, com ja hem parlat per exemple articles anteriors de PEUSA amb els carregadors de vehicles elèctrics que tenen disponibles a Martinet  podeu llegir-lo aquí. En relació amb aquest, no seria una gran idea de futur arribar a disposar de bicicletes o vehicles elèctrics per poder fer la ruta circular amb inici i final a Martinet fins a Pollineres? De ben segur que seria una gran experiència!

 

 

No et pots perdre...
Món Pirinenc

.

Descobreix el Pirineu!

.

Glossari MeteoPirineus

.

.

.Reportatge de:

Tradueix »