PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 30 i 31 d’Agost – Traca final d’estiu

Darrers dos dies de l’estiu meteorològic amb la típica traca de final d’estiu! Les tempestes durant les tardes, vespres i nits de dilluns i dimarts podran ser fortes o molt fortes i afectar àmplies zones del Pirineu i Prepirineu. Dimecres 1 de setembre, amb l’arribada de la tardor meteorològica, el temps encara serà més inestable i les tronades podran ser encara intenses i més extenses a moltes zones fins divendres. Així doncs, ens trobem davant d’una situació complicada pel que fa a fenòmens severs de temps, que podrien portar fortes pluges, llamps, ventades i possibilitat de calamarsades i/o pedra, molta precaució.. Per altra banda, situació molt favorable per a poder regar amb condicions les resseques muntanyes de bona part de casa nostra..

Ho expliquem amb detall, a continuació:

Dilluns 30 d’agost: Matí encara estable, amb presència dels núvols que portaran pluges al sud de Catalunya, però que no afectaran encara a la serralada. A la tarda començaran a arribar tempestes pel Pirineu oriental i al llarg de la tarda i vespre, arribaran a moltes zones del Pirineu i Prepirineu. Com hem comentat podran ser fortes o molt fortes i com és habitual en aquesta època de l’any, seran molt sorolloses, amb molt aparell elèctric, ventades i possibilitat de calamarsades i inundacions, molta precaució. La zona on potser queda més al marge, seria el nord del Sobirà i l’Aran. Ambient encara càlid fins que plogui.

Dimarts 31 d’agost: Acomiadem l’agost i el darrer dia d’estiu meteorològic amb un matí novament dominat per les boires i les clarianes i les nuvolades es desenvoluparan molt ràpidament a partir del migdia i la tarda, vespre i nit, tornarà a estar dominat per ruixats i tempestes! Com sempre, zones amb molta precipitació i algunes raconades on podrà caure 3 gotes, però en general, plourà de valent en el conjunt del Pirineu i Prepirineu. Ambient més fresc.

Tendència per als pròxims dies: Dimecres i dijous molt pendents del cel, al llarg de tota la jornada la possibilitat de ruixats i tempestes serà important, amb opcions de rebre fortes tempestes en qualsevol moment del dia. En tot cas, semblen més probables a primeres hores del dimecres i la tarda de dijous.. I ara per ara no es veu final a aquesta situació, el que resta de setmana serà ben mogut, amb continuació de la situació de tempestes ben bé fins entrada la setmana vinent.. Ho anirem seguint i precaució els pròxims dies.

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució (malauradament no podem respondre a previsions particulars!). També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »