PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 29, 30 i 31 d’Octubre – Pluja benvinguda

Arriba una regada abundant que afectarà el Pirineu durant les properes jornades! Malauradament ho farà durant el Pont, però tindrem estones on la pluja donarà algunes treves. En tot cas, molt benvinguda aquesta pluja després de tantes setmanes sense precipitacions. Les cotes més altes del Pirineu, quedaran ben blanques de neu.

Ho expliquem amb detall, a continuació:

Divendres 29 d’octubre: Acomiadem els dies radiants de Sol i donem la benvinguda als núvols i les boires arrapades a les muntanyes. Sembla que demà de precipitacions poques o en tot cas alguns ruixats pels volts del migdia, que podria afectar qualsevol punt del Pirineu. Atenció a les fortes ventades del sud a cotes altes. Temperatura estable. Cota de neu 2.100m.

Dissabte 30 d’octubre: Entrarà durant la matinada un front que ens durà pluja abundant a bona part del Pirineu i Prepirineu, especialment més abundants al vessant sud i Pirineu occidental, és a dir, Alta Ribagorça, Pallars Jussà i sud del Sobirà, podran rebre força litres i plourà moderadament a la resta. A partir del migdia el front anirà marxant, obrint-se moltes clarianes durant la tarda, quan no s’esperen precipitacions. El vent del sud, especialment al matí i a cotes altes, serà molt fort. Baixarà la temperatura màxima i desapareixen les glaçades nocturnes. Cota de neu 2.600m.

Diumenge 31 d’octubre: Acabem octubre amb l’arribada d’un nou front que afectarà el Pirineu entre la matinada i primeres hores del matí. Ploguda generalitzada, però entre les 8 i les 10 del matí, pararà de ploure i s’obriran grans clarianes, deixant una jornada força plàcida. Vent molt més encalmat i ambient més càlid.

Tendència per als pròxims dies: Dilluns arriba un nou front, aquest fred, que ens durà pluges abundants a bona part del Pirineu fins al migdia o la tarda, depenent del sector, amb una baixada de cota de neu fins als 2.700. I tot sembla indicar que dimecres arriba un darrer front fred, que farà caure la temperatura i durà la neu a cotes baixes! Ho seguirem.

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució (malauradament no podem respondre a previsions particulars!). També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »