PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 22 i 23 de novembre, a les portes d’una gran nevada!

Super optimistes amb l’arribada d’una forta i extensa nevada i a cotes força baixes, que deixarà el Pirineu i Prepirineu farcit de neu com fa temps al mes de novembre. La situació a partir de dimarts i fins dijous vindrà marcada per precipitacions abundants a tota la serralada, primer de la mà d’una potent i freda borrasca de llevant i amb la possibilitat de rematar a final de setmana, amb una segona tongada de neu aquesta vegada d’origen atlàntic… Amb aquesta situació, acumularem en general entre 50 i 100mm fins dijous i la cota de neu anirà baixant primer cap als 1.400m i a final de setmana caps als 700m.. Una setmana apassionant meteorològicament parlant!

Ho comentem en detall:

Dilluns 22 de novembre: La borrasca es començarà a gestar al sud de Catalunya, però al Pirineu i Prepirineu encara estarem força lluny del seu plat fort. Núvols ja abundants al matí arreu, amb precipitacions febles en qualsevol punt, sent més probables al Pirineu oriental i a la tarda, estenent-se principalment a la resta del Prepirineu. Jornada però de precipitacions poc abundants i fins i tot moltes zones, amb ben poca pluja o neu. La cota de neu estarà situada entorn dels 1.400m. Ambient fred!

Dimarts 23 de novembre: Al matí tindrem algunes estones de ruixats intermitents a qualsevol indret, però no serà fins a la tarda quan començarà a afectar-nos la part més activa de la borrasca, arribant precipitacions abundants i extenses de sud a nord i que deixaran registres destacables a tot el Pirineu català, Andorrà i Catalunya nord i fins i tot podran anar acompanyades de llamps i trons. La cota de neu puntualment podrà pujar als 1.700m al vespre, per caure fins als 1.300m al llarg de la matinada de dimecres. Ambient fred i vent intens de llevant a la tarda.

Tendència per als pròxims dies: Dimecres jornada passada per aigua o neu! Precipitacions abundants al matí, treva cap al migdia i a la tarda, tornen les pluges i nevades que ens afectaran fins dijous a mig matí, i atenció, la cota de neu començarà als 1.300m i anirà baixant fins als 800m o 600m dijous. Més enllà més incertesa, l’arribada d’una segona borrasca freda provinent del nord, ens podria dur nevades abundants en aquest cas, més importants al vessant nord del Pirineu.. Pinta moooooolt bé, ho anirem seguint!

Com serà l’hivern 2021-2022 al Pirineu?? No et perdis la nostra previsió en AQUEST ARTICLE!

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució (malauradament no podem respondre a previsions particulars!). També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Un any més, no et perdis el CALENDARI DEL TEMPS PIRINENC 2022! Ja disponible a la teva llibreria. Tota la informació, AQUÍ.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! Comparteix amb nosaltres la informació i fotografies del Pirineu i Prepirineu, ajuda’ns a arribar a tots els nostres racons i compartir-ho amb tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »