PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 24 i 25 de novembre, nevades molt intenses a la vista

Aquesta tarda ja començarà el temporal de pluja i neu que deixarà una nevada abundant a tot el Pirineu i Prepirineu, baixant ja demà ràpidament la cota de neu i acumulant importants registres de precipitació i quantitats de neu destacables a alta muntanya. I bones notícies per veure nevar fort a mitjà termini, es consoliden els mapes del temps que ens donen un dels millors escenaris possibles després d’una llevantada per veure nevar fort a casa nostra, una borrasca de nord injectant un flux humit de l’atlàntic directe al Pirineu, deixant una nevada molt abundant entre divendres i dilluns a tot el vessant nord del Pirineu, però que arribarà i de quina manera, a tota la resta de la serrada.. Passarem de gens o poca neu, a parlar de grans acumulats i alt risc d’allaus en pocs dies. Precaució doncs amb les carreteres, allaus i condicions de temps advers els pròxims dies.

Ho comentem en detall:

Dimecres 24 de novembre: Tindrem una jornada amb precipitacions abundants a tot el Pirineu i Prepirineu, amb quantitats menys importants a la vall d’Aran, però amb registres entre els 30 a 70mm a gran part del Pirineu (a sumar els ja acumulats dimarts!). La temperatura anirà baixant fort i al matí nevarà a 1.400m i ja a la tarda baixarà la neu dels 1.000m, amb registres que podran voltar el mig metre de neu per sobre dels 1.700m, una senyora nevada que no veiem fa temps, de forma tan generalitzada i a cotes baixes en un mes de novembre!

Dijous 25 de novembre: Jornada de trànsit entre la retirada de la borrasca de llevant i l’arribada de la borrasca àrtica. Matinada i matí amb encara nevades per sobre dels 900m a moltes zones del Pirineu. Al llarg de la jornada s’aniran obrint grans clarianes i pararà de nevar, tot i que a la tarda tindrem alguns ruixats de neu intermitents per sobre dels 700m, possibles en qualsevol indret. Jornada molt freda, d’hivern!

Tendència per als pròxims dies: Divendres tindrem ja nevades a la tarda al vessant nord i Pirineu axial, tot esperant a partir de mig matí de dissabte nevades moderades al vessant nord, que s’intensificaran molt en aquest sector a la tarda i llavors podran arribar a qualsevol indret del Pirineu i fins i tot Prepirineu a estones i es podrien mantenir durant tot diumenge i fins a la tarda de dilluns, amb una cota de neu molt baixa, entorn dels 600 a 800m. Només en l’episodi del divendres a dilluns, es podria apropar al metre de neu nova en punts de l’Aran i nord del Pallars, Andorra i sector del Parc Nacional d’Aigüestortes.  El pronòstic pel cap de setmana però, l’acabarem de detallar i confirmar en la previsió de dijous!

Com serà l’hivern 2021-2022 al Pirineu?? No et perdis la nostra previsió en AQUEST ARTICLE!

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució (malauradament no podem respondre a previsions particulars!). També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Un any més, no et perdis el CALENDARI DEL TEMPS PIRINENC 2022! Ja disponible a la teva llibreria. Tota la informació, AQUÍ.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! Comparteix amb nosaltres la informació i fotografies del Pirineu i Prepirineu, ajuda’ns a arribar a tots els nostres racons i compartir-ho amb tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »