PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 26, 27 i 28 de novembre, forta nevada de nord i ambient gèlid!

Després de les nevades dels últims dies, ara arriba el plat fort de neu i fred de la mà d’una potentíssima entrada d’origen àrtic, que ens durà ambient de cru hivern, fortes ventades de tramuntana (ATENCIÓ A L’ENTRADA SOBTADA DE TORB EL MATÍ DE DISSABTE) i una nevada molt abundant a tot el vessant nord (fins a 70cm de neu nova) i que arribarà a la resta del Pirineu de forma moderada i més febles al Prepirineu, i neu que arribarà a pràcticament a totes les cotes diumenge i dilluns, uns 400m!

Ho comentem en detall:

Divendres 26 de novembre: El cel estarà cobert tota la jornada al vessant nord del Pirineu on anirà nevant de forma feble i intermitent al llarg de tota la jornada, amb una cota de neu situada als 900m. A la resta del Pirineu tindrem una jornada variable, amb núvols i clarianes i a tot estirar alguns ruixats a la tarda al Ripollès o Garrotxa, en general però, poca neu divendres. Ambient de ple hivern i vent moderat del nord. 

Dissabte 27 de novembre: Arriba un front actiu del nord, que ens creurà al llarg del matí, amb escombrada de ruixats de nord a sud, que deixaran precipitacions més intenses a la Val d’Aran i zones properes de Catalunya i Andorra amb frontera amb França, i seran més escasses com més a tocar del Prepirineu i Pirineu oriental. A la tarda es mantindrà la nevada entre feble i moderada al vessant nord del Pirineu i Pirineu axial i s’obriran clarianes i no nevarà al Prepirineu. Ambient fred i atenció aquesta jornada amb el VENT I TORB a alta muntanya, entrarà de cop al matí i serà perillós fer activitats en aquestes zones altes.

Diumenge 28 de novembre: Al llarg del matí tindrem un temps similar al de la tarda de dissabte, amb nevades a totes les cotes del vessant nord i Pirineu Axial (cims més alts del Pirineu). Al llarg de la tarda la nevada agafarà molta intensitat, sent molt abundant al vessant nord i arribant amb ganes a la resta de la serralada i fins i tot feblement al Prepirineu. Allà on arribi a precipitar serà en forma de neu, ja que la cota de neu serà molt baixa i l’ambient de cru hivern, amb moltes zones que no sobrepassaran els 0ºC i als cims entorns dels -15ºC. Precaució amb el fred, el vent i el torb a alta muntanya.

Tendència per als pròxims dies: La nevada es mantindrà fins al migdia de dilluns amb ambient molt fred. Després tindrem una mica de treva, per rebre una nova nevada moderada de nord cap a dijous i possiblement després arribarà l’anticicló.. Ho anirem seguint!

Com serà l’hivern 2021-2022 al Pirineu?? No et perdis la nostra previsió en AQUEST ARTICLE!

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució (malauradament no podem respondre a previsions particulars!). També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Un any més, no et perdis el CALENDARI DEL TEMPS PIRINENC 2022! Ja disponible a la teva llibreria. Tota la informació, AQUÍ.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! Comparteix amb nosaltres la informació i fotografies del Pirineu i Prepirineu, ajuda’ns a arribar a tots els nostres racons i compartir-ho amb tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »