PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 1 i 2 de desembre, més nevades a la vista

Doncs molt pendents de la previsió pels pròxims dies! Demà arriba l’hivern meteorològic i els mapes ens indiquen fortes nevades els pròxims dies i especialment al llarg del pont de la puríssima, podran arribar nevades molt abundants al vessant nord del Pirineu i més moderades a la resta de la serralada! Després de la breu pausa d’avui, demà ens arriba una nova entrada de nord i una de molt més potent pel cap de setmana.

Hi ha molta teca per explicar, ho detallem en detall:

Dimecres 1 de desembre: La matinada i matí seran estables i amb fred molt intens. A partir del migdia entra el front del nord, provocant nevada moderada al vessant nord del Pirineu (entre 5 i 15cm de neu nova) i que anirà saltant a la resta del Pirineu en forma de ruixats de curta durada (d’1 a 5cm de neu nova). Sembla que la zona prepirinenca dels Pallars i Noguera quedaran al marge d’aquests ruixats. La cota de neu baixarà dels 1.500m als 900m. El vent amb el pas del front, es reforça del nord.

Dijous 2 de desembre: La nevada al vessant nord del Pirineu anirà fent al llarg de tota la jornada, acumulant en aquesta zona entre 10 i 25cm de neu nova. A la resta del Pirineu Axial, anirà nevant a estones i es poden arribar a acumular fins a 10cm, especialment quan més al nord ens trobem (podrà nevar a la tarda al nord de l’Alt Urgell i la Cerdanya). En canvi, a la zona del Prepirineu tindrem una jornada dominada per les clarianes i sense precipitacions, tot i que no es descarta algun ruixat passatger entre la tarda i el vespre, especialment al Prepirineu oriental (Ripollès i Garrotxa i Berguedà). Vent fort a molt fort del nord especialment a la tarda i a cotes altes. TORB. Fred ben viu i cota de neu baixant dels 900m al matí a qualsevol cota a la tarda.

Tendència per als pròxims dies: I encara haurem de veure l’evolució de la situació pel pont, però ara per ara sembla que tindrem un divendres i dissabte amb moltes estones de Sol, tot i que amb alguns ruixats, i tindrem una pujada de la temperatura i de la cota de neu (fins als 1.700m), però entre dissabte al vespre, i diumenge, especialment a la tarda i fins matí de dilluns, la nevada de nord podria ser molt abundant, amb gruixos de neu nova superiors al mig metre de neu nova al vessant nord i que arribaria més feblement a totes les zones del Pirineu i Prepirineu. Pinta molt moguda la situació pels propers dies, ho anirem seguint!

Albert de Gràcia

Com serà l’hivern 2021-2022 al Pirineu?? No et perdis la nostra previsió en AQUEST ARTICLE!

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució (malauradament no podem respondre a previsions particulars!). També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Un any més, no et perdis el CALENDARI DEL TEMPS PIRINENC 2022! Ja disponible a la teva llibreria. Tota la informació, AQUÍ.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! Comparteix amb nosaltres la informació i fotografies del Pirineu i Prepirineu, ajuda’ns a arribar a tots els nostres racons i compartir-ho amb tots els amants del Pirineu

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »