ESQUIMU

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquimu – Pont farcit de neu a tot el Pirineu!

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, HI PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT. 

RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCARA QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA.

BUTLLETINS ESPECÍFICS: ICGC, Lauegi, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:

A hores d’ara, el mantell de neu es presenta sec i força recent. Això es deu a les recents precipitacions que han fet que tinguéssim uns gruixos molt generosos arreu. No obstant això, els diferents episodis de  vent  han fet que la neu no es presenti de forma uniforme, arreu. El vessant sud en especial, ha quedat molt ventat i la neu, també ha anat patint canvis que han propiciat sobreacumulacions i plaques de vent. D’altra banda, el vessant nord, presenta un mantell més uniforme amb neu recent que s’incrementarà MOLT els propers dies. El temps fred típicament hivernal es mantindrà. Aquest pont de la puríssima cal estar molt al cas amb les condicions de neu del vessant nord, ja que les nevades que vagin caient poden alterar de forma significativa el perill d’allaus. El vessant sud el Pirineu i el Prepirineu, en canvi no patiran tants canvis (petites aportacions de neu). La estabilitat del mantell ha canviat arran de les nevades. El vessant nord del Pirineu, juntament amb les zones d’influència, i el Pirineu atlàntic, presentaran un perill que pot situar-se en fort (4), no sent recomanable esquiar fora de pistes. El vessant sud del Pirineu presenta un perill marcat (3) (Part alta de la Cerdanya, Nord del Pallars, Ribagorça i Pirineu oriental). Al Prepirineu el perill d’allaus serà moderat (2).

ATENCIÓ:

El mantell de neu està molt ventat al vessant sud i hi ha zones amb sobreacumulacions (plaques de vent).

El vessant nord rebrà gruixos molt importants de neu que faran augmentar el perill paulatinament a totes les orientacions

La complexa situació meteorològica pot alterar aquests valors de perills d’allaus durant el cap de setmana i cal estar al cas de la informació actualitzada.

Quin inici d’hivern més mogut! Quantitats de neu molt destacables arreu, qualitats de neu típiques de gener i previsions que auguren un increment del mantell els propers dies. El Pirineu és esquiable arreu sense excepcions però també és més «allauós». De fet hem de considerar que un terreny que té suficient neu natural per a esquiar-lo, ja pot presentar perills pel que fa a allaus i per tant, serà necessari llegir el butlletí per tenir en compte les complexes casuístiques que pot oferir el mantell. És aquest, el butlletí que us donarà aquesta informació; comencem!

Tendència

La tendència de cara al cap de setmana és que el mantell augmenti arreu (molt més al vessant nord que al sud) i que per tant, el perill d’allaus pugui augmentar en general.

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!

Amb la col·laboració d’Òscar Jorba

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »