PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 3, 4, 5, 6, 7 i 8 de desembre, especial pont, molta neu a la vista!

Després de la nevada generalitzada i a totes les cotes d’aquesta tarda i nit, el pont es presenta ben blanc! Dissabte ja nevarà des del migdia al Pirineu axial i serà especialment diumenge quan la nevada serà abundant (forta al vessant nord), a totes les cotes i a tot el Pirineu, molta precaució amb les carreteres! Dilluns nevada fins al migdia, dimarts estable i dimecres nou front amb noves nevades. Molt moviment!

Moltíssima teca per explicar, ho detallem:

Divendres 3 de desembre: La nevada que haurà afectat a totes les comarques i cotes del Pirineu i a estones el Prepirineu des de la tarda de dijous, continuarà al llarg de la matinada i anirà remetent al llarg del matí, fent un bon Sol a gran part del vessant sud del Pirineu a partir de mig matí i continuarà núvol i amb nevades febles al vessant nord. Molta atenció aquesta jornada amb el fort vent del nord i el torb a alta muntanya. Ambient de ple hivern,

Dissabte 4 de desembre: Arriba transitòriament una massa d’aire més càlida. El dia començarà amb cel ras, però ràpidament a mig matí s’anirà cobrint al vessant nord i amb el pas de les hores els núvols arribaran a la resta de la serralada. Començaran les precipitacions al vessant nord del Pirineu a partir de mig matí i a la tarda o al vespre, arribaran a bona part del Pirineu i a estones, al Prepirineu. Tot i que la cota de neu al migdia estarà entorn dels 1.700m, molt ràpidament caurà en picat i a la nit ja nevaria cap als 800m. Ambient poc fred a primera hora en comparació a jornades anteriors, tot i que les mínimes es donaran al final de la jornada. Vent del nord fort, a partir de la tarda.

Diumenge 5 de desembre: Jornada més complicada del pont. La nevada serà abundant tota la jornada i afectarà a totes les comarques del Pirineu i també nevarà maco al Prepirineu, tot i que amb algunes intermitències. Hi ha mapes que donen una nevada abundant (50cm al vessant nord, 25 al vessant sud i uns 10cm al Prepirineu) i altres mapes que donen una super nevada, (1 metre vessant nord, 50cm a la resta del Pirineu i 25cm al Prepirineu). Ho intentarem afinar al llarg de demà i dissabte a través de les xarxes socials. Així doncs, molta precaució amb desplaçaments per carreteres, vent a alta muntanya, TORB i a l’important increment del risc d’allaus.

Tendència per als pròxims dies: Queden molts dies per afinar la previsió per aquests dies, però ara per ara tot apunta que dilluns continuarà la forta nevada fins al migdia, deixant una tarda ja sense nevades i obertura de clarianes, que es mantindria tot dimarts, amb una jornada de Sol i estabilitat i tot esperant un nou front que dimecres podria portar nevades especialment al vessant sud i Prepirineu. Detallarem tota la previsió per aquests dies diumenge!

Albert de Gràcia

Un any més, no et perdis el CALENDARI DEL TEMPS PIRINENC 2022! Ja disponible a la teva llibreria. Tota la informació, AQUÍ.

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució (malauradament no podem respondre a previsions particulars!). També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! Comparteix amb nosaltres la informació i fotografies del Pirineu i Prepirineu, ajuda’ns a arribar a tots els nostres racons i compartir-ho amb tots els amants del Pirineu

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »