MÉTEO ARTICLE

SEGUEIX LES

PREVISIONS

EPirEMed, Experiències Pirinenques, Emocions Mediterrànies

Volem donar a conèixer uns dels projectes turístics de més rellevància que ha tingut el Pirineu en els darrers anys, l’EPirEMed un projecte de cooperació transfronterer que fa un pas endavant en la integració turística dels territoris del Pirineu oriental a les dues bandes de la frontera entre França i Catalunya. Mitjançant la col·laboració entre les principals entitats públiques i privades de turisme, s’han creat nous productes turístics transfronterers amb l’objectiu d’atraure visitants internacionals a través d’accions de promoció conjuntes. Des de MeteoPirineus apostem per aquestes accions que ajudin a promoure un turisme sostenible a casa nostra, em parlem a continuació!
A través del projecte EPirEMed s’han seleccionat serveis, productes i experiències a promocionar en base a la sostenibilitat, la qualitat i el valor afegit tant per al turista com per al propi territori, vinculant el turisme rural i de muntanya amb les alternatives de transport sostenible.

S’han definit 7 raons per viure experiències ecoturístiques úniques a banda i banda dels Pirineus, les detallem:

 1. Territori i paisatge
 1. Natura i biodiversitat
 1. Cultura, art i tradició
 1. Història i patrimoni
 1. Gastronomia i Enoturisme
 1. Esport i salut
 1. Sostenibilitat

El projecte de cooperació transfronterera amb França EPirEMed, Experiències Pirinenques, Emocions Mediterrànies, arriba a la seva recta final amb el llançament de la web multilingüe www.epiremed.eu que dóna visibilitat a 30 noves experiències sostenibles transfrontereres a més dels serveis i activitats de les pimes presents en tot el territori EPirEMed que s’hagin registrat a la plataforma.

Les 30 experiències sostenibles transfrontereres, creades i comercialitzades per agències de viatge receptives del territori transfronterer pirinenc, són propostes per a tothom i de temàtica molt diversa: viatges per a tota la família, turisme actiu, recorreguts històrics (rutes de l’exili), enoturisme, natura i benestar. Us volem destacar 5 d’aquestes propostes que ens han cridat l’antenció, però consulteu l’anterior enllaç per a poder veure totes les altres experiències:

Pobles d’ensomni

Tour de formatges i cultura als dos vessants del Pirineu

El camí català cap a Compostel·la

Camina per les àrees protegides del Pirineu

Caminant les rutes de l’exili del Ripollès i l’Empordà

 

La plataforma web proposa a més 17 rutes temàtiques per inspirar el visitant i que aquest pugui planificar el seu viatge directament a partir de les de prop de 450 activitats i serveis proposades per les empreses del territori (allotjaments, activitats, comerç i productes locals, informació, restauració i transport).

17 rutes temàtiques

Volta a l’Albera
Ruta de les estacions d’esquí alpí i nòrdic
Ruta dels Llacs
Volta a la Cerdanya i al Capcir
Ruta dels camins de l’exili i salvació
Ruta dels trens de muntanya
Ruta de la geologia
Ruta del patrimoni industrial
Ruta de les aigües termals i del benestar
Ruta del patrimoni arquitectònic, històric i artístic
Ruta dels 5 cims emblemàtics Ruta del vi, les vinyes i els cellers
Ruta dels Parcs i les Reserves Naturals
Ruta dels artistes
Ruta dels pobles amb encant
Ruta del Mar – Emocions Mediterrànies
Grand Tour Epiremed

A Catalunya, el territori EPirEMed abasta les comarques de La Cerdanya, El Ripollès, La Garrotxa, l’Alt Empordà, Alt Urgell, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça, Val d’Aran, Solsonès, Berguedà i La Noguera.

El projecte de cooperació transfronterera EPirEMed, liderat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, compta amb els socis següents:

 • Agència Catalana de Turisme (ACT)
 • Direcció General de Turisme (DGT)
 • Turisme Rural Girona
 • Confederació del Turisme rural i l’agroturisme de Catalunya (Turalcat)
 • Consell Comarcal del Ripollès
 • Consell Comarcal de la Cerdanya
 • Chambre de Commerce et d’Industrie des Pyrénées Orientales (CCIPO)
 • Office de Tourisme Intercommunale Les Aspres – Thuir
 • Office de Tourisme Intercommunale Pyrénées Méditerranée, Pyrénées Méditerranée Invest (PMI)
 • Agence de Développement Touristique des Pyrénées Orientales (ADT)
 • Communauté de communes du Vallespir

El projecte està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Des de MeteoPirineus aplaudim la feina ben feta i esperem que sigui un bon impuls per un turisme de qualitat i sostenible.

No et pots perdre...
Món Pirinenc

.

Descobreix el Pirineu!

.

Glossari MeteoPirineus

.

.

.Gràcies a:

Tradueix »