PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 6 i 7 de desembre, tren de borrasques apuntant al Pirineu!

Entre aquest vespre i demà cap a la sortida del Sol, arriba el plat fort de la nevada i fins i tot, la neu on allà encara ha fet el salt! I setmana molt moguda, aniran passant fronts un darrere l’altre, portant precipitacions i alt i baixos en la temperatura i la cota de neu. Dimarts pujant a 1.800m, per baixar dimecres. I molt atents a la previsió d’una altra gran nevada per divendres.. Atenció demà amb el vent i el torb, i les allaus allà on ha nevat tant. Sembla que estem en bona ratxa!

Moltíssima teca per explicar, ho detallem:

Dilluns 6 de desembre: Al llarg de la matinada la nevada continuarà intensa al vessant nord i moderada a la resta, arribant a estones al Prepirineu. Amb les primeres llums del dia anirà desapareixent, quedant només al vessant nord del Pirineu núvols i algunes estones amb ruixats de neu, poca cosa i grans estones de sol a bona part sud del Pirineu i Prepirineu. Al vespre, arribaran alguns ruixats d’aigua fins als 1.800m en zones de la Ribagorça, Aran, nord del Pallars i d’Andorra i zones properes, poca cosa. La temperatura pujarà fort al llarg de la jornada, amb ambient poc fred a la tarda. Vent molt fort al matí i perdent intensitat a la tarda. Atenció al torb i les allaus.

Dimarts 7 de desembre: Al matí tindrem grans estones de sol, amb temps per gaudir de la muntanya. Molt ràpidament canviarà el temps al migdia, i tindrem precipitacions que afectaran especialment el Pirineu occidental (més proper a l’Aragó). Quantitats febles, menys de 10mm, però el més destacable serà que després d’una jornada gens freda, la temperatura baixarà amb el pas del front, i amb ella la cota de neu, que baixarà dels 2.000m del migdia als 1.500m a la nit. Precaució amb les allaus!

Dimecres 8 de desembre: Canvi radical del temps respecte a dimarts, la temperatura tornarà a ser completament hivernal i allà on tinguem precipitacions, serà de neu a qualsevol cota. Nevades al vessant nord del Pirineu al llarg de tota la jornada, tot i que amb algunes estones sense nevar, no s’espera que passi de moderada. I a la resta del Pirineu axial, podrà nevar a primera hora de la jornada i a partir del vespre. Poca cosa. En general doncs, a gran part del Pirineu i Prepirineu, domini del cel variable, sense precipitacions i això sí, vent fort i ambient ben fred. 

Tendència per als pròxims dies:A part de dijous, es torna a engegar una situació molt favorable a veure nevar fort a tot el Pirineu. Si els mapes actuals es compleixen, seria una GRAN NEVADA, aquesta actual estàvem parlant de gruixos de fins a 50cm i ara per ara sembla que entre dijous i diumenge poder arribar al metre de neu nova. Una potentíssima nevada que haurem de seguir molt de prop els propers dies!

Albert de Gràcia

Un any més, no et perdis el CALENDARI DEL TEMPS PIRINENC 2022! Ja disponible a la teva llibreria. Tota la informació, AQUÍ.

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució (malauradament no podem respondre a previsions particulars!). També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! Comparteix amb nosaltres la informació i fotografies del Pirineu i Prepirineu, ajuda’ns a arribar a tots els nostres racons i compartir-ho amb tots els amants del Pirineu

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »