PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 8 i 9 de desembre, traca final amb gran nevada!

Després de les darreres 4 nevades abundants, ens arriba la cinquena i més important, amb gruixos previstos entre dimecres i dissabte, que arribaran entre els 50cm i el metre de neu nova a moltes zones del Pirineu, podeu veure al mapa com els colors liles en aquesta ocasió, toquen el Pirineu català i Andorra. Això sí, atenció amb les cotes, molt baixes dimecres i divendres i alteta dijous. Torb i allaus.

Moltíssima teca per explicar, ho detallem:

Dimecres 8 de desembre: Al llarg de la matinada tindrem precipitacions a qualsevol indret del Pirineu i Prepirineu. Al matí, ens escombrarà de nord a sud un front de nevades de curta durada, que donarà pas a un migdia i inici de tarda força dominada per les clarianes a bona part del vessant sud del Pirineu i Prepirineu. En canvi, el Pirineu axial i el vessant nord, la nevada a la tarda, vespre i nit es farà més abundant. Precaució amb els desplaçaments per carretera en aquestes zones. La temperatura baixarà i molt al llarg de la jornada amb ambient molt fred, i amb ella la cota de neu, que anirà dels 1.200m del matí a qualsevol cota a la tarda i nit. Vent fort de mestral i torb a alta muntanya.

Dijous 9 de desembre: La nevada serà abundant al vessant nord del Pirineu tota la jornada. A la resta tindrem nevades febles intermitents al matí i més continuades a la tarda i nit, quan podran arribar a afectar qualsevol indret del Pirineu i Prepirineu. Això sí, la cota de neu pujarà de totes les cotes de la matinada als 1.800m a la nit. Els gruixos a cotes altes seran importants. Temperatura amunt i vents fort al matí de mestral i a la tarda més del SW.

Tendència per als pròxims dies: Tot sembla indicar que el plat fort d’aquesta situació es donarà entre divendres a la tarda i la matinada de dissabte, quan nevarà de forma important i generalitzada a tot el Pirineu i arribarà fins i tot al Prepirineu, amb cota de neu que baixarà fins als 600m (gairebé totes les cotes). Dissabte a partir del migdia ja anirà encalmant i sembla que a partir de llavors encetarem unes quantes jornades anticiclòniques. En tot cas, pendents primer d’aquestes abundants nevades i posterior evolució del mantell nival pel que fa a les allaus. PRECAUCIÓ!

Albert de Gràcia

Un any més, no et perdis el CALENDARI DEL TEMPS PIRINENC 2022! Ja disponible a la teva llibreria. Tota la informació, AQUÍ.

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució (malauradament no podem respondre a previsions particulars!). També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! Comparteix amb nosaltres la informació i fotografies del Pirineu i Prepirineu, ajuda’ns a arribar a tots els nostres racons i compartir-ho amb tots els amants del Pirineu

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »