ESQUIMU

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquimu – Pont farcit de neu a tot el Pirineu!

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, HI PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT. 

RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCARA QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA.

BUTLLETINS ESPECÍFICS: ICGC, Lauegi, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:

A hores d’ara, el mantell de neu es presenta sec i  de nou, recent. Tots aquells espais que tinguin un bon gruix de neu NOVA (principalment, vessant nord) veuran notablement incrementat el seu perill d’allaus. Les zones d’influència i el vessant sud també poden incrementar el perill lleugerament. Ens trobem novament en un cap de setmana que convé no arriscar-se i fer sortides en zones complexes en cap zona del vessant nord. Les condicions optimes per esquiar fora pistes en aquests sector arribaran però de moment cal ser prudents. D’aquesta manera, se’ns presenta un cap de setmana en el que serà prioritari escollir sortides al vessant sud del Pirineu sense abaixar la guàrdia.

Amb tot, ens trobem en un cap de setmana amb perill 3 (marcat)  al vessant sud del Pirineu i  Pirineu oriental, perill 2 (moderat) al Prepirineu i perill 4 (fort) al vessant nord i les zones d’influència. Amb aquests valors no podem dir altra cosa que PRECAUCIÓ. El mantell és molt abundant però això no el fa segur.

ATENCIÓ:

No s’aconsella sortir amb perill 4 Fora de pistes. 

Molts cims del vessant sud estan llimats pel vent i no tenen neu.

El vessant nord manté la dinàmica de nevades continuades i presenta gruixos molt important que amb el vent poden ser EXTREMS.

Segon cap de setmana de neu i d’esquí! Quina qualitat i quantitat de neu tenim! I sembla que així seguirà… Les noves nevades auguren un cap de setmana un cop més mogut, amb gruixos excedentaris per l’època, i com ens agrada que així sigui! El perill d’allaus, però, continua sent motiu de preocupació a l’hora de realitzar les sortides, ja que presenta complexitats segons el sector, orientació o alçada en qüestió. És per això que us oferim aquest butlletí, que podrà ajudar-vos a entendre millor aquestes casuístiques. Us ho expliquem a continuació, atents!

Gruixos

El Pirineu oriental és esquiable per damunt de 1600 m en orientacions nord. i 1800m en orientacions sud amb gruixos que van de 20 100 cm.

El Prepirineu és esquiable per damunt de 1700 m en orientacions nord i 2000 metres en orientacions sud. Aquest sector presenta gruixos de 20 a 60 cm.

El vessant sud del Pirineu (Pallars sud, Ribagorça, Sobrarbe sud, Cerdanya…) és esquiable per damunt de 1500 metres en orientacions nord i 1900 metres en orientacions sud amb gruixos que van dels 20 als 100 cm.

El vessant nord dels Pirineus centrals i les zones d’influència (Val d’Aran, nord del Pallars, Ariège…) és esquiable per damunt de 1200 m en orientacions nord i 1500 m en orientacions sud. Presenta gruixos de 20 a 140 cm. El Pirineu occidental i atlàntic és esquiable per damunt de 1200 m a les orientacions nord i 1500 m a les orientacions sud. Presenta gruixos de 20 a 150 cm.

Tendència

La tendència de cara al cap de setmana és que el mantell augmenti arreu (molt més al vessant nord que al sud) i que per tant, el perill d’allaus pugui augmentar en general.

 

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!

Amb la col·laboració d’Òscar Jorba

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »