PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 10, 11 i 12 de desembre, del temporal de neu a l’anticicló!

Ja estem a les portes d’una de les nevades més intenses al Pirineu axial dels darrers anys, que portarà entre avui i dissabte aquests acumulats de neu nova superior als 50, 80 o 100cm en zones altes del Pirineu. Menys intensa com més al sud i feble al Prepirineu. Cotes dispars, avui pujant a la nit a gairebé 2.000m i demà ja baixant fins als 700m. També atents al fortíssim vent de divendres i dissabte (torb) i tot esperant a un calmament total a partir de diumenge, amb l’arribada per uns quants dies, del clàssic anticicló del desembre al Pirineu.

Moltíssima teca per explicar, ho detallem:

Divendres 10 de desembre: La matinada vindrà marcada per fortes nevades o pluja a gran part del Pirineu, amb una cota de neu que anirà baixant dels 2.000m als 1.500m al matí i ja a la tarda per sota dels 800m. Tot i la cota de neu alta, podrà acumular molta neu a cotes altes i la ploguda podrà fer créixer alguns rius. Al matí i migdia afluixen les precipitacions i deixen d’afectar el sud del Pirineu, però a la tarda i nit, la nevada arribarà de nou a tot el Pirineu i a estones al Prepirineu i serà de nou molt abundant. Acumulats de neu que podran superar només en aquesta jornada, els 50 – 70cm de neu nova en zones del vessant nord i properes. Precaució allaus i torb!

Dissabte 11 de desembre: La nevada continuarà fins al matí a tot el Pirineu i ja anirà desapareixent del Prepirineu i a la tarda, només nevarà feblement al vessant nord. Així doncs, el Sol s’anirà imposant de sud a nord amb el pas de les hores. Fred de ple hivern i el més destacable i perillós de la jornada, el fort vent i el torb. No recomanable fer activitats a alta muntanya!

Diumenge 12 de desembre: Arriba l’anticicló, provocant que el Sol sigui el protagonista del cel al Pirineu i amb la desaparició del fort vent, tot i que al matí encarà bufarà moderat. Molta precaució a l’alt perill d’allaus, consulteu la nostra previsió d’allaus pels pròxims dies.

Tendència per als pròxims dies: Després de setmanes de moviment meteorològic, arriba l’anticicló per unes quantes jornades, estabilitzant el temps completament i comportant les clàssiques inversions tèrmiques, amb nits fredes i glaçades més importants a les valls que a mitja muntanya.

Albert de Gràcia

Un any més, no et perdis el CALENDARI DEL TEMPS PIRINENC 2022! Ja disponible a la teva llibreria. Tota la informació, AQUÍ.

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució (malauradament no podem respondre a previsions particulars!). També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! Comparteix amb nosaltres la informació i fotografies del Pirineu i Prepirineu, ajuda’ns a arribar a tots els nostres racons i compartir-ho amb tots els amants del Pirineu

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »