PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 24, 25 i 26 desembre; Finalment, frontets nadalencs

Sembla que finalment l’anticicló ficarà el colze cap al Pirineu i farà que encara que ens arribin aquests tres fronts anunciats, ho facin força desgastats. Demà 4 gotes, tarda de Nadal més actiu i inicis de setmana vinent un darrer força similar al de Nadal. Maquillarem de blanc el Pirineu, però aquesta vegada sense grans gruixos de neu nova! Després, tornada de l’anticicló ferm el que resta d’any!

Ho detallem:

Divendres 24 de desembre: Arriba el front però molt desgastat sobre el Pirineu català i andorrà, deixant força núvols, especialment al matí, quan no es descarten alguns ruixats. Ben poca cosa. Vent destacable del sud a cotes altes, pujada de temperatura especialment a les valls i en hores nocturnes i cota de neu per sobre dels 2.100m.

Dissabte 25 de desembre: Nadal amb un matí amb cel variable i tranquil·litat. A la tarda i vespre arriba un front més actiu, que portarà ruixats a bona part del Pirineu. Seran poca cosa en general, tret del Pirineu més occidental (Ribagorça, nord del Jussà i sud del Sobirà), on les precipitacions podran voltar els 10mm. La cota de neu estarà situada cap als 1.700m. 

Diumenge 26 de desembre: Sant Esteve que comença amb la retirada del front, deixant ruixats a les zones citades anteriorment. A mesura que avanci el dia, les clarianes aniran a més i desapareixeran les precipitacions. Així doncs, jornada força tranquil·la. Cota de neu 1.700m. A partir de la tarda es reforça el vent del sud, a l’espera del front de dilluns.

Tendència per als pròxims dies: Dilluns pas del front, primer amb cota de neu alta, però baixant a la tarda a 1.500m, deixant precipitacions similars al front del dia de Nadal. A partir de llavors, l’anticicló s’ancorarà sobre el Pirineu tot el que resta de 2021!

Albert de Gràcia

Un any més, no et perdis el CALENDARI DEL TEMPS PIRINENC 2022! Ja disponible a la teva llibreria. Tota la informació, AQUÍ.

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució (malauradament no podem respondre a previsions particulars!). També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! Comparteix amb nosaltres la informació i fotografies del Pirineu i Prepirineu, ajuda’ns a arribar a tots els nostres racons i compartir-ho amb tots els amants del Pirineu

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »