PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 10 i 11 GENER; Continua la nevada abundant!

La nevada abundant d’avui diumenge, es mantindrà amb molta intensitat a bona part del Pirineu fins demà a mitja tarda, quan anirà remetent! Sembla que entre aquesta propera matinada i demà al migdia, arribarà a més zones del sud i especialment, del Pirineu i Prepirineu oriental (Ripollès, Garrotxa, Osona, etc), tot i que els mapes continuen insistint en la pujada de cota.. Moltes coses per explicar, ho detallem:

Dilluns 10 de gener: La nevada serà forta fins a primeres hores de la tarda a tot el vessant nord del Pirineu, i extrem nord del Pallars, de la Ribagorça i Andorra, on es poden acumular en aquest episodi de dos dies, entre 50 i 100cm de neu nova per sobre dels 2.000m. A la resta del Pirineu arribarà de forma moderada les precipitacions i seran més escasses al Prepirineu, tot i que aquesta vegada el Prepirineu oriental no quedarà al marge de les precipitacions i veurà ploure o nevar amb una situació de nord. Així doncs, Prepirineu occidental, el més al marge de la pluja i neu (Noguera, Sud del Jussà i sud de l’Alt Urgell) i a la resta jornada de pluja i neu.
Tot i això, molt pendents de les cotes, que la majoria de mapes la fan pujar als 2.000m aquesta matinada, per baixar novament al llarg del matí cap als 1.500m i a la tarda als 1.200m o 800m. En tot cas, ja sabem que moltes vegades aquestes pujades de cota de neu varien molt de la zona i especialment en valls del vessant sud, podran quedar més baixes.
L’altre element destacable el fort vent i el torb a cotes altes, precaució!

Dimarts 11 de gener: Durant la matinada encarà nevarà a qualsevol cota del vessant nord de forma feble i al matí escamparà la precipitació i s’obriran clarianes. A la resta del Pirineu i Prepirineu grans clarianes i ambient fred.
El vent anirà a menys a partir de migdia, tot i que l’ambient serà de ple hivern.

Tendència per als pròxims dies: Poca cosa a destacar la resta de la setmana, amb un ambient ben fred i domini del Sol. Arriba l’anticicló, però aquesta vegada acompanyat d’ambient fred, així doncs, atenció a les gelades molt intenses de les valls les properes nits!

Albert de Gràcia

Us deixem el reportatge sobre: La viabilitat de les estacions nòrdiques del Pirineu passa per la producció de neu?

Un any més, no et perdis el CALENDARI DEL TEMPS PIRINENC 2022! Ja disponible a la teva llibreria. Tota la informació, AQUÍ.

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució (malauradament no podem respondre a previsions particulars!). També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! Comparteix amb nosaltres la informació i fotografies del Pirineu i Prepirineu, ajuda’ns a arribar a tots els nostres racons i compartir-ho amb tots els amants del Pirineu

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!
Tradueix »